Helaas komt men in sommige gevallen tot de conclusie dat je huwelijk niet meer te redden is. Vanaf dat moment komt er veel op je af en zal je vol emotie zitten waardoor het nemen van de juiste beslissingen niet altijd even gemakkelijk is. Het juist afronden van zo een periode is niet alleen voor jezelf gemakkelijk maar ook voor je kinderen en naaste familie.

Scheidingsmediation inschakelen

Om de scheiding in goede banen te laten lopen is het verstandig om daarbij hulp in te schakelen. Met behulp van een mediator kunnen beide partijen er samen proberen uit te komen. Hier kunnen beide partijen hun wensen aan elkaar kenbaar maken. Hierdoor kan de communicatie tussen beide partijen goed blijven. Dit zal vaak een betere oplossing zijn dan wanneer beide partijen een eigen advocaat in de arm nemen. In veel gevallen zit een scheidingsmediator gewoon in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in Roosendaal dan kun je gewoon bij een scheidingsadviseur in Roosendaal terecht.

Hoe gaat een mediator te werk?

Het scheiden heeft niet alleen invloed op het persoonlijke vlak, maar ook zal er juridisch wat gaan veranderen. De scheidingsmediator zal je ook juridisch gebied het nodige advies kunnen geven en wat de directe gevolgen daarvan zijn. De belangrijkste taak van de mediator is dat beide partijen aan tafel komen te zitten en tot een goede oplossing komen. Dit wordt gedaan met behulp van praatsessies. In deze praatsessies is de mediator de gespreksleider. Tijdens deze sessies wordt geprobeerd afspraken op papier te krijgen. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Op het moment dat de afspraken vaststaan zal de mediator een verzoek tot scheiding indienen bij de rechtbank.

Waarom dan kiezen voor een scheidingsmediator?

Een mediator wil graag de beste oplossing vinden voor beide partijen. Dit zorgt ervoor dat beide partijen na de scheiding goed uit elkaar kunnen. Op het moment dat er voor een advocaat gekozen wordt zal het een stuk vijandiger zijn. Iedere partij heeft dan zijn eigen advocaat en zal er alles aan doen om het beste voor zijn cliënt te doen. De kans dat beide partijen tevreden zijn na het proces is dan ook veel kleiner.