Wanneer je een rolsteiger wilt aanschaffen en je gaat verdiepen in de soorten rolsteigers, zul je een aantal termen tegenkomen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van hebt gehoord. De afmetingen zijn gemakkelijk te begrijpen en daarom zetten wij ze even voor je op een rijtje. 

Welke rolsteiger heb ik nodig?

steiger zijn dure en duurzame consumptiegoederen. Men kiest er daarom vaak voor om uitgebreid op onderzoek uit te gaan, voordat zij iets kopen. De keuze van de juiste steiger ligt aan de werkzaamheden die op de steiger verricht gaan worden. Je moet dan vooral vragen stellen als: werk je in ruimtes die gelijk vloer zijn? Werk je in smalle ruimtes of juist in open ruimtes? Deze vragen brengen je dichter bij de ideale steiger voor jou.  

Afmetingen rolsteiger?

Er zijn verschillende maten opbouwframes oftewel breedtes van de rolsteiger. Je hebt de keuze uit een breedte van: 75 centimeter, 90 centimeter en 135 centimeter. Bij de minst brede rolsteiger heb je weinig ruimte voor je werkspullen, heb je veel werkspullen dan is een rolsteiger met een breedte van 75 centimeter niet geschikt, kies dan voor een rolsteiger met 135 centimeter, dan weet je zeker er veel werkspullen op het rolsteiger platform passen. 

platform lengtes

Het platform is het gedeelte waarop je staat. De breedte is gelijk aan de breedte van de rolsteiger. Daarbij kun je ook nog verschillende lengtes bepalen voor je rolsteiger. De standaard maten zijn: 1,85 meter, 2,45 meter en 3,05. Deze lengtes bepalen samen met de breedte het oppervlakte van de platform, waar jij en jouw spullen op staan. 

Werkhoogte rolsteiger

Ook moet je nadenken op welke hoogtes je vaak te werk gaat. Deze hoogtes verschillen tussen de 2 en 14 meter. Denk daar dus goed over na voordat je definitief een beslissing maakt over welke rolsteiger je gaat aanschaffen. De Werkhoogte is niet gelijk aan de platformhoogte. Als de werkhoogte 10 meter is, is de platformhoogte 8 meter. 

Rolsteiger kopen

Als je een rolsteiger gaat kopen moet je drie dingen weten: de hoogte, breedte en lengte. Heb je over deze 3 dingen nagedacht dan ben je klaar om een rolsteiger te kopen. Waar kun je een rolsteiger kopen? Je kunt ASC rolsteigers kopen bij Rolseiger.net.