Je kent het wel, je kind is bijna jarig en je hebt geen idee wat voor feestje je moet organiseren. Ook het plannen lukt niet. Hierbij een aantal tips voor een geslaagd kinderfeestje.

Hoe te beginnen?

De beste tip is om op tijd te beginnen met het maken van een draaiboek en een thema te kiezen. Voor kinderfeestjes in Breda kun je uit verschillende thema’s kiezen. Daarom is het belangrijk om te weten wat je kind wilt. Daarna ga je overleggen voor het aantal kinderen er uitgenodigd mogen worden en regel je ook nog extra begeleiders erbij mocht dat nodig zijn. Ook maak je van tevoren een cadeaulijst zodat je kind niet voor verrassingen komt te staan. Daarom is het belangrijk om de ouders van de uitgenodigden van tevoren te contacteren en ze samen in een groep te zetten. Zo kunnen ze gedurende het feestje op de hoogte blijven. Vergeet ook niet de allergieën aan te geven.

Tijdens het feestje

Als het feestje begint is het de kunst om de kinderen zo rustig mogelijk te houden. Daarom is het belangrijk om alles goed te ordenen. Goed ordenen wil zeggen een plattegrond voor de auto maken, iedereen een flyer met het programma erop en duidelijke uitleg. Door deze structuur weten de kinderen waar ze aan toe zijn en blijven ze rustig. Ook voor, tijdens en na de activiteiten is het belangrijk dat de rust wordt bewaard en er uitleg wordt gegeven. Het beste om te doen is toch wel om de cadeaus al thuis uit te laten pakken zodat de rommel bij het feestje buitenaf bespaart wordt. Verder is het leuk om tijdens het feestje foto’s door te sturen naar de ouders, zodat ze een beeld hebben van wat de kinderen aan het doen zijn.

Na het feestje

Jammer genoeg komt aan al het leuke weer een eind. Daarom is het belangrijk om ze een aandenken te geven, om te laten herinneren aan jouw leuke feestje. Verder is het niet verstandig om te veel snoep te gebruiken bij de traktatie omdat dat ongezond is. Een leuk idee is bijvoorbeeld iets wat zelfgemaakt is zoals een armbandje of sleutelhanger. Het maakt niet uit wat het is als het maar origineel is!