De slogan less is more, ofterwijl: ‘minder is meer’, is al sinds de late jaren veertig (1947) een bekend en geliefd motto. Deze uitspraak dient als leidraad in zowel de modewereld, design als in de architectuur. Om die reden zal het je ook vast niet verbazen dat deze trend ook is doorgedrongen in de horlogewereld. Wil je deze trend volgen, kies dan voor een horloge met een minimalistisch design!

Minimalisitische horloges, dé horlogetrend van nu

Anno 2020 zijn minimalistische horloges helemaal in. Deze trend begon enkele jaren geleden. De minimalitische uurwerken zijn te herkennen aan een sober en helder design. De band en de horlogekast hebben vaak dezelfde kleur, waardoor het rustige effect nog verder wordt versterkt. Daarnaast zijn de horloges vaak erg dun en licht van gewicht. Voornamelijk Scandinavische horlogemerken, zoals Danish Design zijn een groot fan van de minimalitische horlogetrend.

Waarom zijn minimalisitsche horloges zo’n groot succes?

De zogenaamde clean face watches schieten als paddestoelen uit de grond. Dit komt doordat deze stijlvolle klokjes eenvoudig bij elke outfit passen. Een minimalistisch horloge is namelijk goed te combineren met een casual outfit, maar geeft ook net die extra touch aan je stijvolle uitgaansjurk of -pak. 

Minimalisitsch horloge niets voor jou? 

Is een rustig, minimalisitsch design niet voor jou weggelegd en word jij juist warm van een echte eyecatcher om je arm? Niet getreurd. Ook in 2020 zijn er weer vele sporty designs op de markt gebracht. Denk hierbij aan de sportieve horloges van Pulsar. Dergelijke horloges zijn vaak uitgerust met handige snufjes, zoals lichtgevende wijzers en solar techniek. De banden bestaan veelal uit robuuste metalen schakels, welke een stoere uitstraling verzorgen.