De kleur van je kleding is belangrijker dan je denkt. Je kleding heeft sowieso een hele grote impact op je gevoel en je uitstraling. We zijn namelijk allemaal gelukkig wanneer we eindelijk die perfecte top gevonden hebben en hem aan kunnen. Want we kennen allemaal het gevoel hoe een nieuw kledingsetje je kan laten stralen. Maar wist je dat de kleur van je kleding ook echt heel veel invloed heeft op je humeur. Hieronder vind je precies welke kleuren voor welke gevoelens zorgen. Zodat jij precies weet welke kleur je moet dragen voor bepaalde gelegenheden, zo ga je de fout in ieder geval niet meer in. Met kleuren is het namelijk zo dat hoe opvallender de kleuren zijn hoe meer aandacht je trekt.

Zwart, wit en grijs

De kleur zwart een is een favoriet van veel. Zwart is namelijk altijd goed. Toch blijkt het zo te zijn dat je je in zwarte kleding minder vrolijk kunt voelen dan wanneer je een vrolijke kleur draagt. Er wordt gezegd dat gekleurde kleding je zelfvertrouwen en mentale gezondheid positief beïnvloed. Misschien is het dan nu toch echt tijd om wat kleur toe te voegen aan je kledingkast. Wit heeft een hele positieve invloed op je humeur. Het is namelijk zo dat wit je een gevoel van vrijheid en inspiratie heeft. Naast dit positieve invloed op je humeur kun je met wit ook nog eens alle kanten op. Wit zorgt ook voor een opgeruimd gevoel en is ideaal wanneer het een chaos in je hoofd is. Bij grijs is het zo dat veel mensen dit een hele saaie kleur vinden en dat het niet veel met je humeur doet. Je kunt er wel voor kiezen om een grijze outfit een beetje op te vrolijken met kleuren. Neem nou bijvoorbeeld roze, dit staat super hip bij grijs.

Roze en rood

Rood zorgt ervoor dat je een gevoel van kracht en zelfvertrouwen krijgt. Met rood val je sowieso op en straal je ook nog eens een hoop energie uit. Daarnaast is rood ook een hele verleidende kleur en trekt dit zeker het andere geslacht aan. Wanneer je je dus een beetje futloos of onzeker voelt dan is het een echte aanrader om rood aan te trekken! Daarnaast is er nog de prachtig vrouwelijke kleur roze. Roze zorgt ervoor dat je een jong en speels gevoel krijgt. Ook zorgt roze ervoor dat je kalmeert, heeft het energie en zit het zeker vol passie.

Blauw en geel

De kleur blauw heeft een kalmerende en verzachtende impact op je humeur. Daarnaast zorgt het ook voor een koel en rustig gevoel. Heb je dus iets heel spannends te doen en wil je rustig worden of moet je een ruzie uitpraten dan is blauw de juiste kleur. Geel is een kleur die vaak zorgt voor een avontuurlijke uitstraling. Naast dat geel voor avontuurlijk staat is het ook nog eens vrolijk, speels en zorgt het voor een spontaan gevoel. Daarnaast trek je ook nog eens de aandacht naar je toe. Wanneer je dus de aandacht wilt van iemand dan is een gele outfit helemaal iets voor jou.