Zoals je wellicht weet schrijf ik vaker over fashion gerelateerde onderwerpen. Soms geef ik mijn mening over kleding trends en de andere keer publiceer ik een stukje over leuke accessoires. Dit keer wil ik het niet zozeer hebben over trends, maar het iets informatiever houden. Mijn doel? Jou precies vertellen welke mogelijkheden je met zilveren sieraden allemaal hebt. Ik geef een overzicht van de opties en informeer je over verschillende manieren van dragen. Hopelijk kun je zo zelf kiezen wat bij je past. Geen trend volgen, maar er een initiëren! Let’s dive in.

Allereerst: wat is zilver?

We beginnen graag bij het begin, door uit te leggen wat zilver precies is. Zilver is een zogeheten overgangsmetaal en is ook wel bekend onder de naam ‘argentum’. Het metaal wordt al eeuwen verwerkt in sieraden en andere items die bedoeld zijn om te stralen. Van kronen tot servies en van knopen tot muntstukken. Wat veel mensen niet weten is dat sieraden eigenlijk nooit van puur zilver worden gemaakt. Er wordt altijd nog wat ander metaal aan toegevoegd zoals koper. Anders zou het te zacht zijn en eenvoudig uit elkaar vallen. Een zilveren sieraad van hoge kwaliteit bevat in Nederland 92,5% echt zilver. Interessant hé? Snel door naar de verschillende mogelijkheden en modellen:

1. Zilveren ketting

Er is een sieraad dat de nek versiert en door vrouwen en mannen gedragen kan worden. Ik heb het natuurlijk over de ketting, ook wel collier genoemd. Misschien is zilver wel het meest toegepaste materiaal hiervoor. Een zilveren ketting fleurt een ietwat saaie hals altijd direct op. Door de neutrale kleur en hoge glans is het met vrijwel ieder kledingstuk te combineren. Leuk voor onder een lage V-hals, of over een coltrui.

2. Zilveren ring

Met tien vingers is er altijd wel plek voor een zilveren ring! Ringen van zilver bestaan er in allerlei soorten en maten. Je hebt ze heel eenvoudig en basic, maar ook rijkelijk versiert met (edel)stenen of zelfs diamanten. Hierbij raad ik vooral aan om naar de gelegenheid te kijken waar je de ring wil dragen. Een ring vol met glimmende stenen is misschien wat overdreven voor een bezoekje aan de supermarkt, maar kan heel chique zijn bij een gala.

3. Zilveren armband

We schuiven van je vinger een stukje verder op naar je pols. Dit is namelijk de plek om je huid te versieren met een mooie zilveren armband. Je kunt kiezen voor een ring die uit één stuk zilver is gegoten, of een zilveren schakelarmband die uit meerdere facetten bestaat. Naast dames zie je tegenwoordig ook steeds meer heren die met trots een zilveren armband dragen. Dat juich ik als sieradenliefhebber natuurlijk alleen maar toe!

4. Zilveren oorbellen

Sommige vrouwen zijn er gek op, en andere hebben er een hekel aan: oorbellen. Gelukkig zijn er meerdere modellen om uit te kiezen. Ben je niet zo’n fan van oorbellen maar wil je bij speciale gelegenheden je oren toch wat verfraaien? Kijk dan eens naar zilveren creolen. Dit eenvoudige ontwerp is rustig maar toch stijlvol. Ben je wel dol op oorbellen dan zijn er ook een hoop meer uitgesproken modellen te verkrijgen. Als je meerdere gaatjes bezit dan is combineren ook zeker een optie.

Zo, mijn vingers doen pijn van het typen. Volgens mij heb je zo voldoende input om een mooi zilveren sieraad voor jezelf uit te kiezen! Twijfel je nog? Overweeg dan ook eens zilveren manchetknopen, piercings, of haarklipjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.