Soms kun je er wel uren over doen, jezelf leuk aankleden. Je trekt dan alles uit de kast waarop je tot de conclusie komt dat je niks hebt om aan te trekken. Dan hebben we het nog niet over de impact die het heeft op je humeur. Maar hoe zorg je er nu voor dat die hopeloze momenten en bergen vol met kleding op de grond niet meer voorkomen? Hieronder vind je een aantal tips

Kies voor jurken

Jurken zijn nog steeds heel erg in de mode en vormen dan ook een hele uitkomst. Met een mooi jurkje aan zie je er direct heel goed uit en je hoeft het niet met andere kledingstukken te combineren. Kies voor een aantal leuke sieraden en je bent klaar om te gaan. Jurken heb je nooit genoeg!

Aan basics nooit genoeg

Iets wat je echt zou moeten doen is ervoor zorgen dat je voldoende basics in huis hebt. Denk hierbij aan voldoende ondergoed en sokken. Je moet tenslotte een basic elke dag voor het grijpen hebben en geen tijd verliezen met het zoeken naar een paar sokken, een bh of een slipje. Als je hier altijd mee bespaard heb je meer tijd om je te concentreren op het maken van leuke combinaties.

Kies voor dezelfde kleuren

Iedereen heeft wel een paar van die kleuren welke die helemaal geweldig vind en waarmee je hele garderobe vol hangt. Dit kunnen gedekte kleuren zijn zoals grijs, wit, zwart en beige maar ook felle kleuren zoals groen, roze, geel en blauw. Meestal koop je kleren in de kleuren waarvan je weet dat het je goed staat. Blijf er daarom bij om kleren te kopen in de kleuren die jou mooi staan. Zo is ook alles makkelijker te combineren. Je kan altijd een paar kleren in andere kleuren in je garderobe hangen voor het geval dat je even zin hebt in wat geks maar over het algemeen kun je het beste in je eigen kleurenpalet blijven zodat alles goed te combineren is.

Soms iets bijzonders

Vaak is het zo dat als je eens flink gaat shoppen je een outfit haalt die helemaal on top is. Het past perfect bij elkaar en die leuke sieraden die je erbij aangeschaft hebt zijn ook helemaal het einde. Toch is het vaak zo dat juist bij deze outfits het misgaat wanneer je het niet compleet combineert als hoe je het gekocht hebt. Daarom is het erg leuk om af en toe zo’n totaalplaatje als outfit te kopen maar vergeet niet vooral items aan te schaffen die je met meerdere items apart kunt combineren.  

Kijk uit met goedkoop

Je kent de uitspraak vast wel, alle oma’s en moeders zeggen het wel eens. Goedkoop is duurkoop. Je moet nooit iets alleen maar kopen omdat het goedkoop is. Vraag jezelf dan ook altijd af of je het wel echt leuk vindt en of het goed te combineren is met je stijl. Laat de prijs je niet overhalen.

Blijf kritisch

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, er is een nieuwe trend in volle opkomst en deze spreekt je eigenlijk niet aan. Toch eindig je uiteindelijk door het item aan te schaffen. Dit moet je niet doen, laat je vooral niet overhalen omdat iets in de mode is en blijf bij je eigen stijl. Als je dit probeert te onthouden dan zorg je ervoor dat je een garderobe hebt die vol hangt met items waar je je echt comfortabel in voelt.