Vind je het ook zo mooi als je vrouwen om je heen ziet lopen op hoge hakken? Zeker vrouwen die goed op hoge hakken kunnen lopen, zien er al snel stoer en zelfverzekerd uit. Ook lijkt het alsof hun benen een stuk langer en slanker zijn. heb jij geen idee hoe ze dat voor elkaar krijgen en voelt het bij jezelf alsof je waggelend over straat gaat? Lees hieronder dan tips om op (hoge) hakken te lopen. 

Goede pasmaat

Zorg ervoor dat je de juiste schoenmaat koopt. Als je je tenen helemaal tegen de voorkant aan doet, moet er aan de achterkant nog minimaal een vinger in je schoen passen. Ook moet de bal van je voet rusten op het breedste deel van de schoen. Dit zal helpen om eenvoudiger op hakken te kunnen lopen. Bij Tamaris schoenen heb je online ook een maattabel zodat je zeker weet dat je de juiste maat besteld. Meet voor het bestellen van de hakken naar keuze je maat op, zodat je zeker weet dat de schoenen goed passen. 

Houding

Zorg voor een rechte rug en schouders, zodat je sowieso recht op loopt en makkelijker op hakken kunt balanceren. Door regelmatig te proberen om meer op de bal van je voet te lopen binnenshuis, oefen je automatisch ook het lopen op hakken. Waardoor dit in het vervolg waarschijnlijk makkelijker zal gaan.  

Shoppen op het juiste moment

In de ochtend zijn je voeten over het algemeen dunner. Naarmate de dag vordert, worden je voeten ’s middags dikker door warmte en vocht wat zich op kan hopen in je voeten. Daarom kun je nieuwe hakken het beste passen in de middag om er zeker van te zijn, dat ze ook vroeger op de dag nog comfortabel zitten.

Rustig aan

Neem je tijd als je op hakken loopt. Zeker in het begin, anders kun je wel eens lijken op Bambi die zich op ijs bevindt. Zet kleine stapjes en leer op die manier langzamerhand steeds beter en sneller op hakken te lopen. Op Durlinger.com zijn alle soorten en maten schoenen met hak verkrijgbaar. Hoge hak, lage hak, dunne hak of sleehak.