Het schoonmaken van de dakgoot. Bij veel mensen behoort het niet tot de prioriteit, maar het beste is toch om dit één keer per jaar te doen. Zo voorkom je onder andere overstromingen en lekkages in je huis of op kantoor. De dakgoot schoonmaken is niet moeilijk en ook niet tijdrovend. Met informatie uit dit artikel, weten we zeker dat het moet lukken.

Waarom dakgoot schoonmaken?

Natuurlijk wil je eerst weten waarom het zo belangrijk is om je dakgoot schoon te maken. Net is al een beetje benoemd dat er overstromingen en lekkages kunnen ontstaan, wanneer je de dakgoot niet jaarlijks schoonmaakt. Teveel takjes, mos en ander vuil in de dakgoot, kan zorgen voor verstoppingen met als gevolg een overstroming. Des te ouder je dakgoot des te meer kuren het gaat krijgen, en dan kunnen er gaatjes ontstaan wat tot lekkage leidt.  

Dakgoot schoonmaken: uitbesteden of zelf aan de slag gaan?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom je zelf de dakgoot liever niet zelf schoonmaakt. Een daarvan is hoogtevrees. Heb je dat? Dan kunnen wij voorstellen dat jij niet de aangewezen persoon bent voor de schoonmaak van je dakgoot. In dit geval is het uitbesteden van dakgootreiniging de beste oplossing.  

Ga je toch zelf aan de slag, dan heb je een aantal dingen nodig: Een ladder, werkhandschoenen, een vuilniszak, een tuinslang, schuursponzen, een bezem en handveger plus blik.

Wanneer schoonmaken?

Het beste moment om je dakgoot schoon te maken is na de herfst. Na de herfst vallen er niet constant bladeren van de bomen, en kan de dakgoot ook gecontroleerd worden op verstoppingen of lekkages. Deze wil je namelijk zeker niet in de winter hebben. Begin met de ladder of een rolsteiger neer te zetten en werk zo zorgvuldig mogelijk de dakgoot af, zodat je dit niet vaker dan één keer per jaar hoeft te doen.