Als het gaat om een auto kopen, kiezen veel mensen voor een occasion in plaats van een nieuwe. Benieuwd of een occasion ook wat voor jou is? In dit artikel beschrijven we de voor- en nadelen van een tweedehands auto!

De voordelen van een occasion

Laten we beginnen met de voordelen van het kopen van een occasion. Ten eerste is een occasion goedkoper dan een nieuwe auto, zowel in aanschaf als verzekering. Een all-risk verzekering is namelijk vaak niet nodig. Ook kun je een occasion laten onderhouden waar en wanneer je wilt. Je zit dus niet gebonden aan dure officiële dealers met vaste schema’s om je garantie te behouden. 

Daarbij komt dat een occasion meestal in één keer af te betalen is. Bij een nieuwe auto wordt er vaak betaald in termijnen. Hierbij komt er dan nog rente bovenop. Ook verliest een nieuwe auto erg veel waarde in de eerste paar jaar door afschrijving. Bij een occasion is dit waardeverlies doorgaans minder. 

Een ander voordeel van een occasion is dat je er direct over kunt beschikken na de aankoop. Wanneer je een nieuwe auto koopt moet je vaak lang wachten voordat je hem daadwerkelijk binnen hebt. Een wachttijd van enkele maanden is  vrij normaal. 

De nadelen van een occasion

Er zitten dus diverse voordelen aan een occasion. Echter zitten er ook nadelen aan. Zo heb je te maken met een ouder model, dat tevens al gebruikt is. Hierdoor zullen er hier en daar al wat krasjes en deukjes zitten. Ook is de kans op pech groter, wat weer voor extra kosten en frustratie kan zorgen. Tot slot beschik je niet over de nieuwste technologieën. Zo beschikt niet iedere occasion over een airco, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling of radio die met je telefoon te verbinden is. 

Occasion kopen

Kun je leven met de nadelen? Dan is een tweedehands auto een prima optie. Je kunt een occasion in Rucphen en omstreken kopen bij Gratisuwautoverkopen.nl.