Het is tegenwoordig heel normaal en steeds populairder om af te vallen met maaltijd shakes ook wel maaltijdvervangers genoemd. Dit zijn shakes, hoog in eiwit en met voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. De maaltijdvervanger dient zoals de naam al aangeeft om een maaltijd te vervangen. Men kan kiezen bijv. om de lunch over te slaan en in plaats daarvan een shake te nuttigen.

Echter niet alle maaltijdvervangers zijn per se goed. Er zijn shakes op de markt die zitten vol met e-nummers en soms zelfs ook suiker schokkend genoeg. Dat las ik hier in de vergelijkingstabel van be-slank.nl. Suiker is natuurlijk voor niemand goed. Tenminste niet kunstmatige suikers en in grote getalen. Een klein beetje een normale hoeveelheid fruit suiker is okay. Maar niet te veel. Kijk dus goed op de verpakkingen van die producten en/of bekijk die tabel van be-slank voor je gaat winkelen, want met de verkeerde maaltijdvervanger schiet men zichzelf alleen maar in de voet en dat kan de bedoeling toch niet zijn.

Enfin afvallen met maaltijd vervangers kan daadwerkelijk gemakkelijk, lekker en bovenal gezond zoals te lezen valt in dit artikel.  Het is zeker geen onmogelijke opgave maar alles valt of staat bij de keuze in het merk.

Overdrijf zeker niet met maaltijdvervangers. Wij zouden aanraden om maximaal 1 maaltijd per dag te vervangen. Het kan niet zo zijn dat je bijv. zowel ontbijt als lunch skipt. De shakes vullen goed, maar kunnen ook weer niet zoveel vullen dat je een halve dagdeel niets binnenkrijgt aan vast voedsel, dit zogenaamde intermittent fasting is niet een goed idee ons inziens.

Ten slotte, de meeste aanbieders van maaltijdshakes bieden meerdere smaken aan. Onze tip is om er direct een stuk of 4 verschillende smaken te bestellen zodat je een beetje kunt afwisselen en niet verveeld raakt met de beschikbare smaken.