Het maken van een fotowand of een fotomuur is niet heel eenvoudig. Iedere stap moet grondig worden uitgedacht en de juiste voorbereiding is erg belangrijk. Anders zit je straks met een muur vol gaten en ontbreekt het geheel tussen de foto’s. Sterker nog: het gewenste eindresultaat ontbreekt. In deze blog nemen we je mee aan de hand van verschillende tips zodat jij zonder problemen een prachtige fotowand kan creëren. De nieuwe blikvanger in de woonkamer komt er gegarandeerd. Lees snel verder om binnen no-time de perfecte fotocompositie te maken.

Gebruik verschillende formaten in je fotowand

Je herkent het vast wel. Die prachtige foto’s van de kinderen tijdens die fijne vakantie in Italië of die mooie foto’s van de bruiloft. Ze verdienen een plekje, maar waar? Je hebt lang getwijfeld en getreuzeld zonder een stap verder te komen. Na lang wikken en wegen kom je op het idee om een fotowand te maken, maar waar begin je? Allereerst begin je met het creëren van ruimte. hangt de gewenste muur al helemaal vol met verschillende schilderijen? Kijk dan even verder naar andere opties. Een fotowand heeft ruimte nodig om het gewenste effect te realiseren. Als je de geschikte ruimte hebt gevonden, kun je gaan nadenken over een bepaalde kleur en stijl. Wat voor kleuren worden de fotolijsten? Komen deze overeen met de stijl van de foto’s en de rest van het interieur. Een handige tip is om neutrale fotolijsten te kiezen. Grijs, zwart-wit of blank zijn goede opties.

De juiste fotolijsten

Bij het samenstellen van een mooie fotowand is het goed om verschillende fotolijsten te gebruiken. Durf bijvoorbeeld een aantal grote lijsten te combineren met kleinere lijstjes. De grote lijsten zijn natuurlijk de aandachtstrekker maar de kleinere lijsten creëren een subtiel en leuk effect. Op het moment dat je verschillende lijsten hebt uitgekozen, kun je gaan nadenken over de juiste compositie. Welke lijst komt op welke plek te hangen en hoe vormt zich dit tot een geheel? Maak een schets en leg de foto’s uit op de vloer. Zo krijg je een beter beeld van het totaalplaatje.

De perfecte fotowand voor jou

Wil jij liever aan de slag met een complete fotowand zonder daar veel over na te denken? Dan ben je bij Lijstentoko aan het juiste adres. Zij hebben een uitgebreid assortiment met verschillende fotomuren. Zo zijn er fotowanden met 15 verschillende lijsten maar ook kleinere oplagen. Kijk op www.lijstentoko.nl/ en ontdek de verschillende mogelijkheden.