Wil je meewerken aan de fundering van nieuwe gebouwen? Of wil je op daken alles vast timmeren? Helpen met kozijnen plaatsen? Dan is het beroep timmerman wat voor jou. In dit artikel krijg je meer informatie over de opleiding timmerman van Bouwmensen.

Waarom de opleiding timmerman?

De opleiding duurt maar 2 jaar. Dit is prima te doen voor een groot deel. 

Je moet stage lopen, je krijgt een vergoeding als je een BOL opleiding doet, en een salaris bij een BBL opleiding. 

De werkzaamheden zijn iedere dag anders. Hierdoor blijft het leuk en afwisselend. Je kan ook dingen laten zien die je tijdens je opleiding hebt geleerd.

Je werkt altijd volgens de laatste veiligheidsvoorschriften. Mogen bepaalde helmen niet meer gebruikt worden omdat ze te snel kapot gaan? Dan worden deze meteen vervangen door de helmen die wel weer aan de veiligheidsvoorschriften voldoen.

Tijdens je opleiding niveau 2 werk je altijd onder leiding van een vakman. Zo weet je zeker dat je alles leert van iemand die het vak van binnenuit af weet.

Toelatingseisen

Net als iedere opleiding heeft ook de opleiding timmerman toelatingseisen. Zo moet je aan minimaal één van de volgende eisen voldoen:
– Een entreeopleiding;

– Een diploma vmbo Basisberoepsgerichte Leerweg;

– Een diploma Assistent Bouw en Infra;

– Een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk.

Doorleren

Natuurlijk kun je ook bij de opleiding timmerman doorleren. Dat staat ten eerste beter op je cv en ten tweede: wie wil nou niet zich specialiseren binnen zijn/haar beroep? Als je de opleiding op niveau 2 hebt gedaan en een diploma heb gehaald. Dan kun je doorstromen naar de opleiding Allround Timmerman (niveau 3). Hiermee kun je als zelfstandig timmerman. Zelfs dan kan je nog doorstuderen, voor als je op kantoor wilt werken. Of wil je liever bij de voorbereiding van het werken zijn? Het kan allemaal met de opleiding Timmerman van Bouwmensen.