Kun jij vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent al niet wachten om het geslacht van je baby te weten te komen? Of twijfel je juist nog of je het geslacht wel wil weten? Er zitten een aantal voordelen aan het niet weten van het geslacht, maar er zijn ook een aantal redenen om het geslacht van je baby juist wél te willen weten. In deze blog zetten we een aantal voordelen van het willen weten van het geslacht voor je op een rijtje. Wie weet helpt dit bij je keuze!

Een band opbouwen met je baby

Een groot voordeel van het weten van het geslacht van je baby is het feit dat je echt een band kan opbouwen. Je kunt je kindje bij zijn of haar naam noemen en spreken over zij of hij. Het weten van het geslacht geeft je kindje net iets meer persoonlijkheid, omdat je niet hoeft te spreken over `het` of andere gekke namen hoeft te verzinnen. Ook voor de vader van de baby maakt het de zwangerschap iets meer echt en persoonlijk.

Ontzettend makkelijk voor de voorbereidingen

Ten tweede is het simpelweg ontzettend makkelijk om het geslacht te weten. Als je het geslacht weet kun je hier namelijk rekening mee houden tijdens het inrichten van de babykamer en het kopen van babykleertjes. Het is ontzettend leuk om te zoeken naar de leukste outfits voor je baby, en dan is het wel zo handig dat je het geslacht weet.

Kan stress verminderen

Voor veel aanstaande moeders kan het veel rust geven om het geslacht van de baby te weten. Tijdens een zwangerschap komt er al heel veel op je af en moet er een heleboel worden geregeld. Het weten van het geslacht kan dan rust geven, omdat er in ieder geval iets is wat zeker is.

Gender reveal party

Als jullie het geslacht van de baby willen delen met vrienden en familie, kunnen jullie een gender reveal party organiseren. Tijdens dit gezellige feestje kunnen jullie het geslacht op een ludieke manier bekend maken. Kies bijvoorbeeld voor de verrassingstaart, verrassingsballon of ga aan de slag met gekleurde verf. Dit wordt vast een hele geslaagde avond waar jullie nog lang van kunnen nagenieten.

Extra veel mooie momenten

Een pretecho met geslachtsbepaling laten maken creëert een extra bijzonder moment. Als je kiest voor een pretecho met geslachtsbepaling, is dit namelijk een speciaal moment samen met je man. Jullie komen erachter of jullie een meisje of een jongetje krijgen en dit kan best emotioneel zijn. Een pretecho vindt plaats in een ontspannen, gezellige omgeving, waarin jullie je kindje uitgebreid kunnen bekijken. Als je ervoor kiest om het geslacht nog niet te weten, dan valt het moment dat jullie het geslacht te weten komen samen met de geboorte. Als jullie deze twee gebeurtenissen apart meemaken, hebben jullie dus twee keer een speciaal moment!