Sporten in een warmtecabine: je hoort het steeds vaker. Tijdens deze vorm van sporten wordt er gebruik gemaakt van cabines met infraroodstraling. In deze warmtecabines kun je gewoon sporten, maar dan heeft het sporten in deze cabines grote voordelen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het sporten in een warmtecabine.

Hoe werkt de warmtecabine?

De warmtecabine is een cabine waarin het ongeveer 37 graden wordt. Hierdoor worden je doorbloeding en je vetverbranding gestimuleerd. Ook heb je minder kans op spierpijn. De infraroodstralen in de warmtecabine dringen namelijk door tot diep onder de huid en het spierweefsel. Je afbraak van reserves wordt geactiveerd en het proces om af te vallen wordt versneld.

Hoe train je in een warmtecabine?

In een warmtecabine kun je alleen liggen, dus misschien vraag je je af hoe je dan kunt trainen. Eigenlijk is het trainen in een warmtecabine heel simpel. Je neemt plaats in de cabine, waarbij je hoofd daarbuiten blijft. Vervolgens doe je verschillende oefeningen. Je kunt oefeningen doen op je rug, op je buik en op je zij. Daardoor kun je zowel je buikspieren als je been- en armspieren trainen. Om je armspieren goed te trainen kunnen er gewichten worden gebruikt. Een half uurtje sporten in een warmtecabine staat gelijk aan meer dan een uur normaal sporten.

Wat zijn de voordelen van sporten in een warmtecabine?

Het sporten in een warmtecabine kent een heleboel voordelen. Zoals al werd aangegeven, gaat het afvallen sneller. Bovendien stimuleert de warmte je doorbloeding, waardoor je minder last zult hebben van spierpijn na het sporten. De warmte helpt ook tegen verschillende huidaandoeningen en heeft een verlichtende werking bij perifere zenuwaandoeningen. Heb je last van reuma? Dan worden deze klachten verlicht door het sporten in de warmte. Doordat je in de warmtecabine enkel liggende oefeningen kunt doen, is dit goed voor het voorkomen van rug- en bekkenklachten. Tot slot werkt je stofwisseling beter, neemt cellulitis af en worden stress en vermoeidheid verminderd.

Voor wie is sporten in een warmtecabine?

Eigenlijk kan iedereen sporten in een warmtecabine. Het sporten in een warmtecabine is extra geschikt als je sneller wil afvallen of als je weinig tijd hebt om te sporten. Een half uur sporten in de warmtecabine staat immers gelijk aan meer dan een uur normaal sporten. Ook voor mensen met lichte reumatische klachten is de warmtecabine ideaal. De spieren worden namelijk meteen warm, waardoor het bewegen makkelijker gaat.

Waar kun je sporten in een warmtecabine?

Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je kunt sporten in een warmtecabine. Ook hebben sportscholen vaak een aantal warmtecabines. Ga dus eens op zoek naar een warmtecabine bij jou in de buurt!