Het leven van een brildrager is niet altijd even makkelijk. Vooral in de koude wintermaanden zijn er een heleboel ongemakken voor brildragers, zoals beslagen glazen zodra je ergens binnenstapt. Om van deze onhandigheden af te komen draag ik zelf meestal lenzen, maar ook ik erger me elke keer als ik mijn bril op heb weer aan verschillende dingen. Kun jij ook wel een aantal tips gebruiken die het leven van een brildrager vergemakkelijken? In deze blog zet ik er een aantal voor je op een rijtje!

Koptelefoons

Luister je graag muziek door een koptelefoon? Als je een bril draagt, kan dit vrij snel gaan irriteren. Door de druk op je oren worden de pootjes van je bril namelijk in je hoofd gedrukt. Maar je hoeft je koptelefoon helemaal niet meer te laten liggen! Voeg gewoon wat extra vulling toe en je zult merken dat de koptelefoon een stuk zachter aanvoelt aan je oren.

In de douche

Ook douchen is niet altijd even makkelijk als brildrager. Want hoe moet je nou je shampoo van je conditioner onderscheiden zonder bril op je hoofd? Om dit wat makkelijker te maken, kun je bijvoorbeeld een gekleurd elastiekje om je shampoo doen. Zo kun je je shampoo makkelijk onderscheiden van je conditioner! Natuurlijk kun je er ook gewoon voor kiezen om deze producten van twee verschillende merken te kopen, maar het is wel zo lekker als de geur van je conditioner past bij die van je shampoo.

Poetsdoekjes

Vieze brillenglazen zijn ontzettend vervelend. Zitten er bijvoorbeeld vingerafdrukken op je bril? Dan zul je alles opeens een stuk minder goed zien. Zorg er daarom voor dat je altijd een doekje bij je hebt om je bril mee schoon te maken. Kies bijvoorbeeld voor een zacht microvezeldoekje, zodat je je brillenglazen niet beschadigt. Als je je bril schoonmaakt aan een trui of t-shirt kan dit namelijk wel gebeuren!

Lasik behandeling

Om van al het gedoe af te zijn, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je ogen te laten laseren. Het klinkt heftig, maar het scheelt wel de rest van je leven een hoop gedoe. Welke behandeling het beste bij jou past, hangt onder andere af van de sterkte van je ogen, je cilinderwaarden en de dikte van je hoornvlies. Advies hierover kun je altijd aanvragen bij je oogarts. De Lasik behandeling is een veelgebruikte methode om in de derde laag van het hoornvlies te komen. Bij de Lasik IntraLase methode wordt er namelijk een flapje in het oog gemaakt, waarna de gewenste sterktecorrectie wordt aangebracht en het flapje weer wordt teruggeplaatst. Het oog geneest vervolgens vanzelf.

Make-up tips

Het opmaken van je ogen kan best een lastig klusje zijn voor brildragers. Zonder bril zie je het namelijk niet heel scherp, maar je kunt je ogen ook niet opmaken met je bril op. Probeer daarom eens een vergrotende make-upspiegel of een speciale make-upbril! En draag je foundation? Dan zal het niet de eerste keer zijn dat er foundation op de brug van je montuur achterblijft. Om dit te voorkomen doe je voortaan een beetje primer op je neus. Zo zal je van dit probleem geen last meer hebben! Als je minglazen hebt, kunnen je ogen kleiner lijken door je bril. Het is daarom slim om je ogen groter te laten lijken met make-up. Kies dus voor lichte, glanzende kleuren oogschaduw, een zacht kohlpotlood langs de bovenste wimperrand en natuurlijk een paar lagen mascara na het gebruik van de wimperkrultang. Heb je juist plusglazen? Dan kun je je ogen kleiner laten lijken door een smokey eye of een eyeliner. Er zijn nog veel meer make-up tips voor brildragers te vinden waardoor je er stralend uitziet!