Je garage of schuur worden misschien wel gebruikt om allerlei spullen in op te slaan. Denk dan aan gereedschap, tuinmeubels, ladders, fietsen, etc. De praktische inrichting van zo’n ruimte is dus nodig om het zo goed mogelijk in te delen en overal gemakkelijk bij te kunnen maar soms staan er ook iets te veel spullen in en is het dus tijd voor een grote schoonmaak. Hierbij wat tips om je daarmee te helpen.

Is het wel nodig?

Sommige dingen die in je schuur of garage liggen zijn helemaal niet nodig. Om je opbergplek dus weer netjes op te ruimen moet je van sommige dingen afscheid gaan nemen. Je hoeft namelijk niet alles te bewaren.

Ruim je gereedschap op

Het kleine gereedschap kan her en der liggen in je garage of schuur. Maar het slimste is om het kleine gereedschap een vaste plek te geven, of dat nou aan de wand is of in een kist. Zo kan je ze in de toekomst ook sneller terug vinden en je garage of schuur ziet er weer een stuk opgeruimder uit.

Gebruik kasten

Door kasten te gebruiken kun je meer dingen kwijt op een kleinere ruimte. Zo bespaar je ruimte om eventueel nog extra kasten kwijt te kunnen voor nog meer spullen, een eventuele auto neer te zetten of ruimte om te kunnen lopen.

Gebruik het plafond

Als je plafond hoog genoeg is om dingen aan op te hangen is dit een hele slimme oplossing om je spullen kwijt te kunnen aangezien het dan niet in de weg van je looppad zou liggen. Misschien heb je wel latten of bezems die je via een constructie aan het plafond zou kunnen hangen.

Wat doe je met je dingen die je niet meer nodig hebt?

De dingen die je opgeruimd hebt uit je schuur kun je naar de kringloop brengen als ze nog goed bruikbaar zijn. Een speelgoedauto is bijvoorbeeld een goed iets om daar naartoe te brengen om nog een kind blij mee te maken. Maar een uit elkaar gevallen speelgoed auto kun je beter weg doen aangezien daar niet meer mee te spelen valt.
Voor al het puin dat je uit je schuur of garage haalt kun je een puinafval container bij Budgetbak huren!