Wanneer je wel eens op een motor, scooter of brommer rijdt, bijvoorbeeld als bezorger, weet je dat het ontzettend belangrijk is om een helm te dragen. Maar hoe vind je nou een goede helm? Waar moet je precies op letten? Wij hebben het voor je uitgezocht! 

De maat van de helm

Het eerste en misschien wel belangrijkste punt waar je naar moet kijken is de maat van de helm. Aangezien je een helm iedere keer op hebt als je rijdt, is het belangrijk dat hij goed en fijn zit. Een helm moet dus niet te klein of te groot zijn. maar hoe vind je jouw helm maat? De eerste stap is het bepalen van de vorm van jouw hoofd. Over het algemeen zijn er drie vormen te onderscheiden; lang ovaal, gemiddeld ovaal en rond. Belangrijk bij het bepalen van de vorm is dat je niet op je haren let. Door je haren kan de vorm van je hoofd namelijk anders lijken. 

De volgende stap bij het bepalen van je helm maat is het opmeten van de omvang van je hoofd, zowel in de breedte als hoogte. Vergelijk de uitkomsten hiervan vervolgens met een maattabel, zodat je weet wat jouw helm maat is. 

De verschillende soorten helmen

De eerste stap is gezet, fijn. Maar wist je dat er verschillende soorten helmen zijn? Zo zijn er bijvoorbeeld integraal helmen, systeem helmen, jet helmen en cross helmen. De volgende stap is dus bepalen voor welk helm type je gaat. Ieder type is anders en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Vergelijk de verschillen dus om te bepalen welk type het beste bij je past! 

Een helm passen

De juiste maat en het gewenste type weten is handig, maar op papier kan het natuurlijk altijd verschillen met de praktijk. Daarom is de volgende stap het daadwerkelijk passen van verschillende helmen. Zo krijg je een nog beter beeld van wat je maat precies is en welk type het beste bij je past. Past de eerste helm niet perfect? Probeer er dan nog een paar, totdat je er eentje hebt gevonden die wel perfect zit. Je wilt tenslotte niet rondrijden met een helm die niet fijn zit. 

Een helm kopen

Als je eruit bent wat je exacte maat is en welk type je wilt komt de laatste stap; het daadwerkelijk kopen van een helm. Maar waar doe je dat? Een integraal helm kopen doe je bij Champion Helmets, net als diverse systeem helmen, jet helmen en cross helmen!