Wanneer iedereen rekening houdt met het op de juiste manier scheiden van afval, bescherm je de toekomstige generaties. De jaren hiervoor zijn we steeds bewuster geworden van het feit dat we de wereld moeten beschermen en er zuiniger mee om moeten gaan. Dat kan door het scheiden van afval bijvoorbeeld. Hoe minder afval je produceert, hoe minder je het milieu vervuilt. Wanneer je dan toch afval produceert, is het zaak dat dit afval op de juiste manier gescheiden wordt met Renewi

Wat kan jij doen? 

Waar je ook woont, er is nooit een reden om het afval niet te scheiden. Het kost namelijk helemaal niet veel moeite om verschillende afvalsoorten ook in verschillende afvalbakken te doen. Ga dus zeker voor een mooie reeks afvalbakken in je bijkeuken of keuken om het scheiden een stuk makkelijker en leuker te maken. Dan ben jij al erg goed bezig!

Welke afvalstromen heb je? 

Er zijn veel verschillende afvalsoorten en deze afvalsoorten kunnen allemaal gescheiden worden van elkaar. Hieronder zie je duidelijk wat voor soorten afval je van elkaar kunt scheiden. Zo heb je er meteen een duidelijk beeld bij!

Papier

Wanneer je papier of karton apart weggooit, is het verstandig om het goed plat te maken. Zo neemt het meteen een stuk minder plek in en hoef je de container minder vaak te legen. Het kan voorkomen dat er voedselresten aan een papieren of kartonnen verpakking zitten. In zo’n geval kan je dit er zoveel mogelijk vanaf halen. 

Kleding en overig textiel

Wanneer je bepaalde kledingitems niet meer past of gewoon niet meer leuk vindt, is het een goed moment om dit weg te gooien. Je kunt de kleding in een inzamelbak doen of het verkopen of weggeven zodat het een tweede leven krijgt en niet verbrand wordt. 

Glas

De eerste afvalstroom die we hebben is glas. Denk aan potten waar groente in zitten of aan flessen. Deze worden vaak omgesmolten en gebruikt voor nieuwe glazen omhulsen. Hierdoor kunnen ze dus mega vaak hergebruikt worden en dat is ideaal.