Thuiswerken is iets wat er ingebakken is tegenwoordig. Veel bedrijven hebben wel een hybride vorm gevonden waar werknemers gebruik van maken. Maar wat doe je als thuiswerken binnen jouw bedrijf gewoon niet werkt? Denk bijvoorbeeld aan werknemers die thuis minder goed hun best doen of aan werknemers waarbij taken gewoon niet worden uitgevoerd. Kan je jouw werknemers verplichten om naar kantoor te komen bijvoorbeeld? Je leest het allemaal in dit artikel. Lees dus zeker even verder!

Iemand op staande voet ontslaan

Kan je iemand ontslaan als hij of zij niet goed thuiswerkt? Dit is een vraag die je kunt hebben als werkgever. Het kan heel vervelend zijn als werknemers niet goed werken als ze vanuit huis werken. Wat kan je hieraan doen? Je wilt namelijk niet dat jouw bedrijfsnaam wordt geschaad. De eerste stap is dat je iemand aanspreekt op het niet goed thuiswerken. Wanneer je geen verbetering ziet, kan je iemand een officiële waarschuwing geven voor het niet goed werken. Zoek dus samen naar een goede oplossing. Wanneer dit allemaal niet zorgt voor verbetering, heb jij het recht om iemand te ontslaan. Je hebt dan volgens de rechter iemand vaak genoeg gewaarschuwd. Wil je een expert spreken op dit gebied, neem dan contact op met Zuyd Advocaten Etten-Leur.

De thuiswerkdagen intrekken

Je kunt als werkgever ook de vaste thuiswerkdag intrekken. Wanneer de prestaties van de werknemer achterblijven, is dit een slim idee. Spreek dus gewoon met de werknemer af dat hij of zij niet meer thuis gaat werken, omdat dit niet goed werkt. Wanneer de werknemer hier niet mee akkoord gaat, zou je naar de rechter kunnen gaan. Probeer wel altijd eerst zelf naar een oplossing te zoeken, want dit blijft altijd het beste om te doen. 

Tot slot

Wanneer thuiswerken niet goed werkt, kan dit heel wat consequenties hebben. Van iemand verplichten naar kantoor te komen bij het niet goed functioneren tot het ontslaan van personeel. Het is echt het allerbelangrijkste om goede en duidelijke afspraken te maken met het personeel. Dit voorkomt heel wat gedoe.