Het beste antwoord wat je 100% garantie geeft op 100% bescherming, dat is helaas een antwoord dat je niet zal bevallen. Het enige wat je namelijk 100% garantie geeft op bescherming van gehoor is het vermijden van harde muziek en harde geluiden. Een concert betekent dus dat je deze plek eigenlijk moet vermijden. Echter, begrijpen we dat je er heel graag heen wilt.

De tips om gehoorschade te voorkomen

Daarom zijn er een aantal andere dingen die je kunt doen. Allereerst moet je weten dat elke Tijd mee doorbrengt in een ruimte met hard geluid al gehoord schade voor zaak ’t, al is het maar op een hele kleine schaal. Het is desondanks gehoorschade en als je daar lang genoeg vaak genoeg aan blootgesteld wordt, dat is altijd op de lange termijn ook problemen voor zaken. Gehoorverlies is namelijk iets wat zich niet meteen kenbaar maakt, maar pas na verloop van tijd opgemerkt wordt.

Bescherming van gehoor is op zichzelf niet iets ingewikkeld. Het is gelukkig ook niet erg duur, dus het is voor iedereen toegankelijk. Het is echter wel belangrijk dat iedereen is zich bewust van is. Dit is namelijk het probleem, behandeling van perceptief gehoorverlies is op zichzelf ongeluk en zal in de overgrote meerderheid van de gevallen voor goede resultaten zorgen, echter is het belangrijker om dit te voorkomen. Zeker op jonge leeftijd wordt hier veel te laks mee omgaan en moet hier op latere leeftijd op geacteerd worden Simpele en toegankelijke tips zijn er natuurlijk ook. Deze lees je hieronder.

Wat kun je doen?

Zoals gezegd is bescherming van gehoor een ondergewaardeerd probleem. Het gevolg is dat door dit gebrek aan bewustzijn vele jongeren onnodig veel gehoorschade oplopen wat voorkomen had kunnen worden. Dit blijft zich door de jaren heen doorontwikkelen totdat deze jongeren op een gegeven moment heel weinig nog kunnen horen. Dan zijn ze zich pas bewust van het probleem en stappen ze naar de audicien of huisarts. Tegen deze tijd is het helaas vaak al te laat om hier nog iets kleins tegen te doen en is een behandeling van perceptief gehoorverlies vaak onontkoombaar.