Vliegen is voor veel personen niet de fijnste of meest luxe ervaring. Tussen de lange wachttijden totdat je eindelijk het vliegtuig in mag, vertragingen en niet al te ruime zitplaatsen, is er niet superveel om van te genieten. Behalve natuurlijk van je eindbestemming. Maar wat als nu ook de reis een stuk aangenamer kan zijn? Voor een aantal mensen is dit al zo. Zij beschikken namelijk over hun eigen privéjet. Naast de superjacht wordt dit ook wel gezien als het ultieme vertoon van macht of geld. Maar hoeveel kost een privéjet nu eigenlijk? Hieronder wordt het voor je uitlegt.

Helemaal voor jezelf met koop
Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van een privéjet. Zo kun je ervoor kiezen om een privéjet te kopen. Uiteraard is het kopen van een jet alleen voor degene die meer dan genoeg op hun bankrekening hebben staan. De prijs van het kopen van een jet begint al zo ongeveer bij twee ton. Hiervoor heb je echter wel een vrij klein en basis model die beschikt over de allerbeste luxe. Wil je een maatje groter? Dan ga je al snel richting de vijf ton, om daarna in de richting van één of enkele miljoenen te gaan. Het is wel zo dat je voor net wat minder dan een miljoen al ontzettend mooie vliegtuig modellen kunt aanschaffen.

De kosten voor aanschaf zijn alleen niet het enige waar je rekening mee moet houden. Er zijn nog vele andere kosten die hierbij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor personeel, brandstof en stalling. Daarnaast zal de jet regelmatig onderhouden moeten worden. Al deze kosten bij elkaar, zullen je enkele tonnen per jaar kosten. Vooral wanneer de jet intensief wordt gebruikt.

Geen vaste lasten met huur
Wil je niet constant geconfronteerd worden met die bijkomende vaste lasten? Of eenmalig je droom waar maken om met een privéjet te vliegen? Kies er dan voor om een privéjet te huren. In plaats van dat je dan tonnen betaalt voor alleen het vliegtuig, kost het je slechts een aantal duizenden euro’s. Dit klinkt natuurlijk alsnog als veel, maar in verhouding is het vrij weinig. Een vlucht met een wat kleinere privéjet kost je dan zo ongeveer 20.000 euro, wat ongeveer een tiende is van de originele aanschafprijs. Voor grotere modellen loopt de prijs wel snel op. Zo zijn er ook vluchten die je eveneens richting een ton kosten.

De prijs voor het huren van een privéjet is wel afhankelijk van een aantal factoren. Behalve de grote van het vliegtuig, is de prijs ook afhankelijk van bijvoorbeeld de personeelskosten en de lengte van de vlucht. Hoe langer de vlucht, hoe meer brandstof en hoe meer het personeel betaald moet worden.