Het is tegenwoordig helemaal hip om de natuur in huis te halen. Het is een echte woontrend geworden om los te gaan met planten, hout en riet. Deze interieurstijl is hartstikke leuk. Een beetje groen in huis is immers nooit verkeerd! Benieuwd hoe jij de natuur in huis haalt? Dat vertellen we je in deze blog.

Kleurgebruik

Natuurlijk mag de kleur groen niet ontbreken in deze interieurstijl. Maar je kunt ook gebruikmaken van zand- en grijstinten met oker accenten. Zo kun je bijvoorbeeld een zandkleur aanbrengen op de muren, of je kunt losgaan met behang. Er is tegenwoordig behang verkrijgbaar waardoor je je echt in de natuur waant. Hierbij kun je denken aan palmbomen of gewone bladeren. Vind je het iets te heftig om je muren hiermee te behangen? Dan kun je ook een klein gedeelte of alleen een houten paneel voorzien van dit behang. Het is zelfs mogelijk om een muur te bedekken met echte planten.

Materialen

Materialen die perfect passen bij deze stijl zijn hout, riet, linnen, canvas en rotan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie houten tafel, en voor rotan lampen.

Planten

Natuurlijk mogen planten niet ontbreken in deze interieurstijl. Koop dus een aantal planten en kies hier leuke potten bij uit. Het is ook heel leuk om de planten in glazen vazen of in rieten manden te zetten. Zorg er wel voor dat je de planten een beetje groepeert, en niet overal door het huis verspreid neerzet. Zo zorg je ervoor dat het geen rommeltje wordt in huis! Wil je iets origineler zijn? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plant in een stolp die zichzelf onderhoudt. En ben je een echte keukenprinses? Hang je kruiden decoratief op en je kunt ze zo gebruiken tijdens het koken!

Decoratie

Ook met decoratie kun je helemaal losgaan in deze interieurstijl. Kies bijvoorbeeld voor een zacht vloerkleed op de grond of een geweven kunstwerk aan de muur. Ook kun je kiezen voor ingelijste planten aan de muur. Dit geeft een leuk effect en het is ook nog eens heel handig. Deze planten hoef je namelijk geen water te geven! Door te spelen met lijsten in verschillende vormen en maten creëer je een speels effect. Een schattig melkkrukje of een laddertje uit de hooischuur zijn ook hele leuke accessoires voor in je huis. Wil je letterlijk de natuur in huis halen? Dan kun je bijvoorbeeld een Red Sea kopen. Dit aquarium zal prachtig staan in je natuurlijke interieur.