Vulpennen blijven onverminderd populair. Zelfs anno 2020 met allerlei nieuwe technologieën blijft de vulpen een fijn en veelgebruikt schrijfinstrument. Dit betekent echter niet dat er geen verandering is opgetreden. Tegenwoordig grijpen we immers gewoon sneller naar de smartphone om snel een aantekening of zelfs boodschappenlijstje te maken of maken we verslagen via de laptop. De traditionele vulpen wordt enkel nog gebruikt wanneer we echt de tijd nemen om iets op te schrijven. De reden hiervoor is simpel: bovenstaande schrijfinstrumenten werken simpelweg veel sneller. Maar waarom zou je vandaag de dag dan toch nog een vulpen bestellen bij Pwakkerman.com? Wij geven je 4 goede redenen om vaker met een vulpen te schrijven. 

Door de komst van de huidige technologie is ook de noodzaak om te schrijven met pen en papier afgenomen. Hierdoor zien we dat de meeste mensen dit minder vaak zijn gaan doen. En dat is ook duidelijk te merken aan het handschrift. Oefening baart kunst geldt ook zeker in deze situatie. Wanneer je te weinig schrijft, zal je het schrijven uiteraard nooit geheel verleren, maar kan dit er wel voor zorgen dat het handschrift minder leesbaar wordt. Dit wordt veroorzaakt door een slechte pengreep. 

  1. Handschrift verbeteren 

Ook wanneer je enkel met balpennen schrijft wordt de pengreep niet op de juiste manier gestimuleerd. Het maakt niet uit hoe hard of zacht je deze op het papier drukt, schrijven doet hij toch. Dit in tegenstelling tot een Parker pen van Pwakkerman. Deze vraagt om de juiste druk, waardoor de fijne motoriek enorm wordt uitgedaagd. Vaker met een vulpen schrijven zorgt dan ook uiteindelijk voor een netter en soepeler handschrift. 

  1. Langere levensduur 

Ben jij iemand die wel nog steeds regelmatig met pen en papier schrijft, maar hier simpelweg de verkeerde schrijfinstrumenten voor gebruikt? Dan is het ook hoog tijd om hier verandering in te brengen. Balpennen zorgen namelijk niet alleen voor een verkeerde pengreep, maar beschikken ook nog eens over een zeer korte levensduur. Hierdoor worden de pennen heel snel versleten. Dat zorgt niet alleen voor extra afval, maar ook voor milieuonvriendelijke productieprocessen. Met een montblanc vulpen geniet je van een zeer lange levensduur. Deze pennen gaan werkelijk een leven lang mee. Zo draag je je steentje bij aan het milieu en profiteer je van een heerlijk schrijvende pen. Win-win! 

  1. Persoonlijke brief of kaart schrijven 

Het geschreven woord heeft ons veel meer te bieden dan we zelf denken. Sta maar eens stil bij de huidige coronatijd. Het is nog nooit zó belangrijk geweest om met dierbaren in contact te staan. En hoewel we natuurlijk ook eenvoudig een kaartje online kunnen samenstellen is dit toch een stuk minder persoonlijk wanneer je zelf een berichtje schrijft. Ga maar eens met een lamy vulpen aan de slag en personaliseer een kaart of schrijf een persoonlijke brief. Je zal al snel merken dat deze een stuk beter in de smaak zal vallen bij je dierbaren. Zelf vind je het stiekem wellicht ook veel leuker om een persoonlijke kaart of brief te ontvangen. Door te schrijven laat je zien dat je extra veel tijd hebt besteed aan het kaartje. En als je iets uit liefde doet, valt de boodschap altijd goed. 

  1. Creatiever denken 

Wist je dat schrijven met een vulpen ook nog eens het creatieve deel van je brein aanspreekt? Om te kunnen schrijven moeten beide hersenhelften nauw samenwerken. Dit zorgt ervoor dat de hersenen enorm geprikkeld worden. En uit onderzoek blijkt dat dit niet alleen voor een beter concentratievermogen zorgt, maar dat het ook nog kan resulteren in een hogere creativiteit. Heb je dus moeite met het opdoen van inspiratie voor het werk of privé? Pak dan je favoriete Waterman pennen er maar eens bij en laat je creativiteit de vrije loop.