Spanje is één van de populairste vakantielanden waar Nederlanders graag hun zomer willen besteden. Behalve dat Spanje bekend staat om het heerlijke weer en lekker gerechten, staat Spanje natuurlijk ook bekend om zijn prachtige kusten. Daarom hebben we in dit artikel de mooiste kustgebieden van het land op een rij gezet!

De Costa del Sol

Laten we beginnen met de Costa del Sol. Costa del Sol betekent in het Spaans Zonnekust, en dit is niet voor niets. Het in het zuiden gelegen kustgebied is 300 km lang en ligt aan de Middellandse zee, Het gebied heeft gemiddeld jaarlijks dan ook heel veel zonuren. De Costa Del Sol is ook een populaire bestemming voor veel Nederlanders, er is voor zowel jongeren als ouderen heel veel te doen en het wordt door veel toeristen aangeraden om een dagje naar Malaga te gaan.  Het is echter niet alleen maar populair bij de vakantiegangers, deze streek is ook erg populair bij mensen die een huisje of een appartement willen kopen. Heb jij daar ook interesse in? Neem dan contact op met Villa Nova Real Estate, dé Nederlandse makelaar in Spanje. 

De Costa Blanca

De Costa Blanca is een 244 km lang kustgebied die over veel mooie zandstranden beschikt, 74 stuks maarliefst. Jaarlijks vinden ruim 5 miljoen toeristen de weg te vinden naar de mooie steden en pittoreske dorpjes langs de Costa Blanca. Veel welvarende spanjaarden uit andere steden hebben hier ook een vakantiehuisje staan, dit kan je zien door de grote hoeveelheid aan villa’s. Het populaire oord Benidorm is ook gelegen aan de costa Blanca, deze stad heeft een imago als bejaarden stad aangezien veel bejaarden jaarlijks de wintermaanden hier spenderen. 

De Costa Brava

Voor Nederlanders de bekendste Spaanse kust is toch wel de Costa Brava, deze kust beslaat voor een groot deel het noordoostelijk deel van de spaanse kust. De Costa Brava begint net voorbij de frans gens en loopt door tot het populaire badplaatsje Blanes, Ook een andere populair plaatsje voor jongeren Lloret de Mar ligt langs de Costa Brava. De reden waardoor de Costa Brava ook zo populair bij Nederlanders is, is omdat je er in principe in één dag met de auto naartoe kan rijden waardoor je niet ergens hoef te overnachten. Wanneer je naar verder in het zuiden gelegen gebieden wilt rijden is dit wel nodig. De Costa Brava is een ideale streek voor een heerlijke zon-, zee-, en strandvakantie en je kan hier ook nog eens genieten van een bijzondere cultuur en heerlijk eten.