Zacht water heeft veel voordelen ten opzichte van hard water, maar het water dat aan de meeste van onze huizen wordt geleverd, zit vol met harde mineralen. Er zijn waterontharders om dit probleem op te lossen, maar er zijn verschillende soorten om uit te kiezen. Hoewel al deze systemen het mineraalgehalte in uw water verminderen, zodat je weldadig onthard water krijgt, doen ze dit op verschillende manieren.

Welk apparaat is het meest geschikt voor uw situatie? Om je te helpen beslissen, zullen we elk van deze waterontharders kort bespreken. Daarna moet je precies weten welk type wasverzachter het beste bij uw behoeften past.

Waterontharders op basis van zout

Systemen op basis van zout zijn het traditionele type waterontharder waaraan de meeste mensen gewend zijn. Ze zijn bedoeld om een ​​heel huis van zacht water te voorzien en hebben een hoog debiet. Een hars binnenin trekt calcium en magnesium uit je water en vervangt ze door natriumionen in een proces dat ionenwisseling wordt genoemd. Wanneer uw hars geen positief geladen natriumionen meer heeft om te wisselen voor de harde mineralen in uw water, kunt je de hars regenereren met zout. Dit vereist een beetje regelmatig onderhoud van uw kant, aangezien de regeneratie ongeveer één keer per week moet plaatsvinden. Je kunt waterontharder kopen van Soft Water Systems.

Zoutvrije waterontharders

Zoutvrije systemen hebben niet hetzelfde voortdurende onderhoud nodig als ionenuitwisselingssystemen, aangezien ze geen regeneratie of zout nodig hebben. Deze systemen halen de harde mineralen niet echt uit het water. In plaats daarvan neutraliseren ze ze om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken en de opeenhoping veroorzaken die tot hard water leidt.

Zoutvrije systemen zijn meestal duurder om mee te beginnen, maar ze kosten op de lange termijn minder, omdat je niet constant grote zakken zout toevoegt en wekelijks onderhoud doet. Ze nemen ook minder ruimte in dan systemen op basis van zout, aangezien er geen extra tank nodig is voor het pekelen en aftappen.

Draagbare waterontharders

Draagbare waterontharders maken het mogelijk om overal zacht water te hebben. Deze zijn perfect voor reizigers in campers of reistrailers. Ze hebben geen elektriciteit nodig en kunnen enkele weken tussen regeneraties door. Als je een draagbare waterontharder moet regenereren, hoef je alleen maar een beetje gewoon keukenzout te gebruiken. Over het algemeen zijn er geen tools nodig om het proces te voltooien. Ze hebben niet hetzelfde niveau van waterstroom dat je krijgt van een volledige waterontharder, maar ze kunnen gemakkelijk water leveren aan een enkele badkamer of drinkwater voor meerdere personen. Je kunt waterontharder kopen van Soft Water Systems.