Is de woning waar je nu gevestigd bent niet meer wat je zoekt en ben je al je nieuwe droomwoning tegengekomen. Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk verhuizen. Maar ja je eigen huis is nog niet verkocht en is dat dan wel verstandig? In deze blog lees je wat de opties zijn en hopelijk brengt dit je tot de juiste keuze.

Eerst verkopen

Wanneer je je droomwoning gevonden hebt, wil je er vast zo snel mogelijk gaan wonen. Maar stel je krijgt je huidige woning niet verkocht. Dan zit je met een dubbele hypotheeklasten en dat wil niemand! Daarom raden wij aan eerst je huis te verkopen. Dan weet je ook meteen het bedrag dat beschikbaar is voor je nieuwe woning. Zo kom je ook niet met het probleem te zitten dat je het huis eigenlijk helemaal niet kan betalen. 

Wanneer je eerst je huidige woning gaat verkopen, kun je koopvoorwaarden laten opnemen, dat je eerst een nieuwe woning koopt, voordat je uit je verhuist. Zo voorkom je dat je een tijd zonder woning zit en bespaar je kosten door het dubbel verhuizen, het zoeken van een tijdelijke woonruimte en tijdelijk opslaan van de inboedel.

Is dit de veiligste optie?

Het eerst verkopen van je huidige woning is de veiligste oplossing. Want je kan nooit van te voren met zekerheid zeggen dat je woning verkocht wordt. Veel mensen maken de keuze afhankelijk van de huidige woningmarkt. Maar dit is niet altijd de juiste keuze, omdat de woningmarkt binnen tellen kan veranderen. Tijden van crisis komen er altijd aan en dan stagneert de huizenmarkt gegarandeerd. 

Het is wel mogelijk om eerst je huis te verkopen, maar neem dan ontbindende voorwaarden op in het koopcontract, zodat je nooit zonder woning komt te zitten. Staat je huis van al wat langer te koop en kom je er maar niet van af. Lees deze blog: Tips voor succesvolle bezichtigen

Meer informatie 

Heb je nog meer vragen en wil je graag een makelaar spreken over de lokale huizenmarkt. Neem dan contact op met Bagro Vastgoed