Er zijn vele soorten raambekleding. Dat maakt het kiezen van de juiste bekleding nog moeilijker. Viel je uiteindelijke keuze op jaloezieën? Dan zul je een keuze moeten maken tussen de populairste materialen aluminium en houten. Daarnaast zijn er ook jaloezieën in kunststof, vooral PVC. Jaloezieën worden vooral gemaakt van hout en aluminium. Wat is het beste materiaal voor je jaloezieën, aluminium of hout? Zoek je naar de beste soort raambekleding om de schadelijke uv- stralen uit je huis te houden? Informeer je dan zeker bij binnenzonwering in Bergen op Zoom kopen.

Aluminium is een scheikundige samenstelling

Daardoor kun je je aluminium jaloezieën makkelijk personaliseren. Je kunt ze zelfs aanpassen aan je favoriete kleur, van zwart metaalkleur tot glanzend wit, goud en mat beige. Aluminium jaloezieën zijn ook verkrijgbaar in meerdere afmetingen.

Sterk en strak materiaal 

Aluminium is niet alleen een sterk, maar ook een strak materiaal. Daardoor komt het vaak té hard over. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen met een zogenoemde ladderband. Dit geeft je jaloezieën in aluminium een zachter uitzicht en krijg je meer sfeer in huis. Aluminium jaloezieën zijn door hun karakter vooral geschikt voor strakke en moderne interieurs.

Houten jaloezieën: puur natuur

Hout is een puur natuurlijk materiaal, waardoor deze jaloezieën uit hout het daglicht op een natuurlijke manier binnen laat. Hout is ook een uitstekende isolator. Het houd de warmte binnen en de koude en storende geluiden van buitenaf buiten. Hout dempt tegelijk het licht, wat voor een gezellige sfeer zorgt zonder harde schaduwen. Door zijn natuurlijk karakter werkt hout sterk rustgevend. Het past in de uiteenlopendste interieurs, gaande van landelijk en klassiek tot strak en eigentijds. Houten jaloezieën geven daardoor meer waarde aan je interieur.

Soorten jaloezieën uit hout

Precies zoals bij aluminium jaloezieën, kun je ook kiezen uit meerdere soorten jaloezieën uit hout. Die Houten worden namelijk uit meerdere houtsoorten gemaakt. Het meest gebruikte hout bij de fabricage van jaloezieën zijn lindehout, Abachihout en bamboe. Wil je je jaloezieën uit hout op maat laten maken of ze uitrusten met een ladderband zoals bij aluminium jaloezieën? Het kan allemaal!