Wanneer je een mooie tuin hebt laten ontwerpen en aanleggen, verdient deze ook het juiste onderhoud. Iedere tuin heeft verzorging nodig, of je nou een grote of kleine tuin hebt. Het soort verzorging dat jouw tuin nodig heeft, verschilt per periode. In dit artikel vertellen we je over het tuinonderhoud door het jaar heen, met de focus op het voorjaar en het najaar. 

Voorjaarsonderhoud

In het voorjaar heeft de tuin extra aandacht nodig. Als de vorstperiodes achter de rug zijn, is het tijd om je tuin klaar te maken voor het voorjaar. In deze periode moeten de meeste vaste planten worden geknipt. Daarbij is het slim om je tuin meteen te controleren op onkruid en andere ongewenste planten. Deze kun je in het voorjaar weghalen, zodat alle gewenste planten genoeg ruimte hebben om verder te kunnen groeien. Als je zeker wilt weten dat dit op de juiste manier gebeurt, kun je gebruikmaken van het tuinonderhoud door Ambiance Schoonmaakdiensten.

Najaarsonderhoud 

In het najaar is het tijd om de tuin klaar te maken voor de winter. Daarmee leg je ook meteen een goede basis voor een stralende tuin in het volgende voorjaar. In september kun je kale plekken in het gazon inzaaien met graszaad. Vaak maai je in oktober voor het laatst het gras. Tijdens het tuinonderhoud in het najaar kan het gazon ook meteen bemest worden. Op die manier krijgt het gras de juiste voedingsstoffen binnen om zich te beschermen tegen de kou en voor te bereiden op het voorjaar. 

Tuinonderhoud uitbesteden 

Het is soms lastig bij te houden welk onderhoud wanneer uitgevoerd moet worden. Ook kan het onderhoud van de tuin veel tijd kosten. Het zou zonde zijn als de mooi aangelegde tuin niet goed onderhouden en verzorgd wordt, waardoor je er niet meer optimaal van kan genieten. Om dit te voorkomen, kun je het onderhoud van jouw tuin ook uitbesteden aan een hovenier. Zo weet je zeker dat alle klusjes op de goede momenten en op de juiste manier uitgevoerd worden. Op die manier kun jij het hele jaar door genieten van je tuin, zonder dat je er zelf veel tijd en moeite in hoeft te stoppen.