Een kast die perfect in het interieur en bij de ruimte van je huis past. Wie wilt dat nou niet? Veel mensen vragen zich dan al meteen af wat een kast op maat gaat kosten. Maar dat is afhankelijk van een aantal factoren. Het is en blijft maatwerk en daarom zijn er geen standaard prijzen. Wij leggen je graag wat meer uit over de factoren waar de prijs van afhankelijk is. 

Soort kast

Een belangrijke factor voor het berekenen van de prijs, is de keuze voor het soort kast. Het kan een boekenkast, maar ook een dressoir, schuifdeurkast of garderobekast. Een dressoir is over het algemeen een stuk goedkoper dan een garderobekast met verschillende verschillende vakken en dus opbergmogelijkheden, deuren en spiegels. Een op maat gemaakte kast is duurder dan die in winkels, maar daarentegen heb je de perfecte kast die voldoet aan al jouw wensen. 

Afmetingen

Naast het soort kast zijn ook de afmetingen erg belangrijk. Een 10 meter lange en 2 meter brede kast is duurder dan een kast van 5 meter lang en 2 meter breed. Doordat de kosten van de materialen in de totaalprijs zijn inbegrepen. Bij maatwerkkasten is het ook belangrijk om te weten of er een schuine wand nodig is om de kast in perfect in de ruimte te laten passen.

Inrichting kast

De grootste verschillen in prijs zit vaak in de inrichting van de kast. Denk daarbij aan de hoeveelheid lades, vakken, deuren. Maar ook de kwaliteit en de materialen die gebruikt zijn voor de handgrepen, knoppen en misschien een spiegel. 

De prijs van een kast op maat

Heb je al een beeld gevestigd van jouw droomkast op maat? En ben je benieuwd naar de kosten van de kast die je in gedachten hebt? Een offerte aanvragen is de enige manier om erachter te komen of de ideale maatwerkkast gerealiseerd gaat worden in jouw interieur. Je kunt bij Anselm Oome meubelmaker nabij Tilburg terecht voor een betaalbare op maat gemaakte kast die perfect past tussen de andere meubels en accessoires.