Amerika is, zoals dat zo mooi gezegd wordt, ‘the land of possibilities’. Het leven in Amerika verschilt veel van het leven in Nederland. Niet alleen qua cultuur maar ook qua natuur en qua omgangsvormen. Amerika is voor velen ook het land van de onbegrensde mogelijkheden, omdat je hier veel voor elkaar kunt krijgen als je een gedegen plan van aanpak hebt. Overigens is een zak geld ook niet overbodig, want het leven in Amerika kost natuurlijk ook wat. Wil jij ook voor langere tijd in Amerika verblijven, kies dan voor een uitwisseling naar een highschool!

Wat is een highschool?

Mocht je er nog nooit van gehoord hebben; een highschool is vergelijkbaar met een Nederlandse middelbare school. Hier kun je studeren als buitenlandse student. Dit noemen ze ook wel een highschooluitwisseling. Een highschool wordt onderverdeeld in een junior high (oftewel ‘middle school’) en een senior high. Dit kun je vergelijken met een onderbouw en een bovenbouw op de middelbare school. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een highschool in Canada, maar ook voor een highschool in Londen, Ierland of een ander land.

Waarom kiezen voor een uitwisseling naar Amerika

Allereerst is Amerika prachtig om te bezoeken. Nergens anders ter wereld vind je zulke diverse landschappen, bezienswaardigheden en andere culturele dingen om te doen. Bovendien is Amerika een smeltkroes van verschillende culturen. Tijdens jouw verblijf in Amerika zul je dus van allerlei verschillende culturen wat meekrijgen. Hierdoor kun jij werken aan jouw talenknobbel en persoonlijke groei. Een ding is namelijk zeker: van een langer verblijf in het buitenland groei jij enorm als persoon en leer je om langere tijd op jezelf te wonen. Ga je bijvoorbeeld met ASSE naar Canada, dan wordt er in overleg met jou naar een geschikt gastgezin gezocht waar jij kunt verblijven. Hierdoor zul je tijdelijk bij een gastgezin komen te wonen. Dit lijkt misschien wat eng of onwennig in het begin, maar deze gezinnen zijn speciaal voor studenten geselecteerd. Negen van de tien keer zijn er in deze gastgezinnen kinderen aanwezig, die mogelijk zelf ook studeren aan een highschool. Dit kan dus een hele positieve toevoeging zijn aan jouw reis, doordat je direct contacten kunt leggen met andere studenten.

Meer tijd om Amerika te ontdekken als highschoolstudent

Een uitwisseling is ideaal als je graag veel van een land wilt zien. Naast studeren kun je bijvoorbeeld deelnemen aan door school georganiseerde excursies, maar je kunt ook zelf tripjes met medestudenten organiseren. Op deze manier haal je het maximale uit jouw highschoolervaring!