Om je huis te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden is het belangrijk dat je goede dakbedekking hebt. Als er problemen zijn met het dak kan je het laten repareren. De ene reparatie is complexer dan de ander. Acute problemen worden met een reparatie verholpen, maar een volledige renovatie is aan te raden zodat je op de lange termijn geen problemen meer zal krijgen.

Daklekkage constateren

Als je bruine en gele vochtplekken op je plafond en muren constateert, is het dak hoogstwaarschijnlijk niet meer waterdicht. Een daklekkage Breda dient zo snel mogelijk gerepareerd te worden om verdere schade te voorkomen. Het kan lang duren voordat de plek gevonden wordt, zeker als er maar een kleine lekkage is. Er zijn tijdelijke oplossingen om het gat snel te dichten, zodat er verder gezocht kan worden naar het gat zonder dat er meer schade in huis ontstaat.

Stormschade

Een veel voorkomende oorzaak van dakschade is een flinke storm. In dit geval kunnen er bijvoorbeeld dakpannen losraken. Het komt zelfs voor dat deze dakpannen in het rond vliegen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Snel optreden is hierbij belangrijk, om ook schade binnenshuis te verkleinen of voorkomen. Als het tijdens de storm hard regent is er waarschijnlijk al veel vocht in huis. Daarnaast kunnen dakgoten of regenpijpen losraken of verstopt raken. Een dakdekker kan je hier ook bij helpen als je dit probleem niet zelf opgelost krijgt.

Verzakking

Ook als er een verzakking ontstaat in het dak is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Een verzakking vindt vaak geleidelijk plaats en ontstaat niet per se bij een storm of iets dergelijks. Op het moment dat het platte dak verzakt blijft er water in staan. Dit kan op den duur zorgen voor een lekkage. Een verzakking repareren is wat ingewikkelder dan bijvoorbeeld het vervangen van dakpannen, aangezien er wat aan de gehele dakconstructie moet gebeuren.

Bitumen dakbedekking

Tot slot is het vervangen van bitumen dakbedekking een klus wat veel voorkomt. Dit materiaal kan bijvoorbeeld uitdrogen na jarenlang gebruik, wat zorgt voor kleine scheurtjes in de dakbedekking. Water kan naar binnen dringen door deze scheurtjes. Je hoeft niet altijd de gehele dakbedekking te vervangen, de kleine scheurtjes kunnen met een hitte apparaat gedicht worden.