Heb jij er weleens over nagedacht om beveiliger te worden? Wat houdt het eigenlijk in om beveiliger te zijn en is het misschien iets voor jou? Om achter al deze vragen te komen, moet je toch eerst dit artikel lezen. Hier staan alle redenen op een rij waarom andere mensen ervoor kiezen om beveiliger te zijn. 

Erg afwisselend werk

Wanneer je beveiliger bent, heb je een erg afwisselende functie. Je hebt dus ook geen dag die er hetzelfde uitziet. Je kunt een dag werken in de meldkamer, terwijl je de andere dag weer wordt weggezet bij toegangscontroles. Het is niet makkelijk om te werken als beveiliger. Een politieagent bijvoorbeeld mag mensen arresteren en heeft wapens mee om zichzelf te verdedigen als dat nodig is. Een beveiliger heeft dit niet en mag alleen praten met mensen. Als SERIS beveiliger werk je niet alleen. Je werkt in een team van andere beveiligers die je blindelings kunt vertrouwen. Hierdoor bouw je een hechte band op en vorm je echt een eenheid.

Welke opleiding moet je afronden? 

Wanneer je wilt werken als beveiliger moet je in het bezit zijn van een Mbo-2 Beveiliger diploma. Deze opleiding kun je op diverse plekken volgend en duurt gemiddeld twaalf maanden. Je moet bij deze opleiding laten zien dat je goed met mensen om kunt gaan en dat je makkelijk en automatisch met mensen communiceert. Ook moet je goed in teamverband kunnen werken en situaties goed kunnen inschatten om over te gaan tot de perfecte actie. Tijdens de opleiding doe je ook veel praktijkervaring op door middel van stages. 

Het salaris wat je gaat verdienen

Het salaris wat je gaat verdienen, is afhankelijk van verschillende dingen. Denk hierbij aan of je al veel werkervaring hebt of niet. Bij Werkenbijseris.nl kan je altijd vragen naar een salarisindicatie die ze voor jouw opstellen. Zo weet je ongeveer wat je gaat verdienen als je daar aan de slag gaat als beveiliger.