Creëer een tuin die je de ruimte biedt om te ontspannen, te genieten van een goed glas wijn met vriendinnen en bij te praten met je partner na een lange dag op kantoor. Hoe maak je van de tuin een plek die je deze mogelijkheden biedt? Zeker wanneer je geen groene vingers hebt, kan het verleidelijk zijn om al snel te kiezen voor een groot terras. Plaats er een passend model tuinbank op, voeg een parasol toe en kies eventueel voor een aantal bloempotten. Dit kan beter! Welke van de tuinbanken die door tuinwinkels worden aangeboden past qua stijl bij het interieur in huis? Waar in de tuin creëer je een border, welke voor leven zorgt? Leven in de vorm van bijen, vlinders en andere insecten die de mens geen kwaad doen. Het maakt de tuin tot een hele gezellige plek! 

Zie de tuin als een tweede woonkamer 

Waarom besteedt men uren aan het interieur in huis, terwijl het interieur voor de tuin vaak binnen een dag is samengesteld? Men zou de tuin als een tweede woonkamer moeten zien. Zeker in de zomer breng je immers een groot deel van de dag in de tuin door. Althans, als de tuin je uitnodigt om naar buiten te komen. Dat geldt voor tuinen met een comfortabele tuinstoelen, met parasols voor voldoende schaduw en met een aantal vrolijk bloeiende borders. Niet alleen in de zomer is de tuin een plek waar je veel tijd doorbrengt. Nu het thuiswerken de norm is geworden, zit men ook in de andere seizoenen van het jaar vaker buiten. 

Tip: hang een aantal heaters op onder de parasol of bijvoorbeeld een veranda, zodat je hier ook in het najaar en vroege voorjaar kunt zitten. 

Zoek verschillende leuke accessoires bij elkaar 

Net als in huis, kun je ook buiten in de tuin verschillende accessoires aan het interieur toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal buitenkleed, welke je het hele jaar door buiten kunt laten liggen. Combineer zo’n buitenkleed met een aantal lampen voor buiten. Hang de lampen op aan de schutting of bijvoorbeeld de buitenmuur. Er zijn tegenwoordig handige systemen voor de tuinverlichting verkrijgbaar, welke werken met een los snoer en een transformator die je in het stopcontact steekt. De losse lampen zijn aan dit snoer vast te klikken. Zelfs zonder ervaring met het aanleggen van elektra gaat het aansluiten hiervan lukken. De verlichting voegt veel toe aan tuinen; het voorkomt dat je tuin een groot zwart gat vormt in de avond.