Schoonmaken, het is de kriem van ons allemaal. We doen het dan ook het liefst zo weinig mogelijk. Toch moet het zo af en toe gebeuren. Om dat schoonmaken wat makkelijker te maken én om ervoor te zorgen dat je zo weinig mogelijk hoeft te poetsen, hebben wij een aantal tips voor je.

Zet wieltjes onder je meubelen

Zet wieltjes onder je bank, je stoelen, je tafel en/of je televisie met Tv meubel wielen en meer van WielenOutlet. Door namelijk wieltjes onder je meubels te zetten, wordt het verplaatsen van die meubels veel makkelijker. Je kunt dan op een makkelijke manier bij alle moeilijk te bereiken hoekjes en spleetjes.

Zeem de plinten en op de kasten

Het klinkt zo voor de hand liggend, maar toch worden ze vaak vergeten: de plinten, de kasten en ook de lampen. Door deze kleine dingen niet mee te poetsen stapelt hier zich een hoop stof op, waardoor je woonkamer nooit echt helemaal schoon wordt. 

Geen schoenen aan

Loop niet met schoenen door je woonkamer. Doe eerst je schoenen even uit en zo nodig een set badslippers of pantoffels aan. Zo neem je een stuk minder vuil mee van buiten je woonkamer in.

Stofzuig regelmatig

Het regelmatig stofzuigen van je woonkamer kan een enorm verschil maken. Door minimaal twee keer per week al het vuil dat er ligt op te zuigen, verspreid je veel minder vuil door het huis. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je woonkamer, maar ook voor de rest van het huis. Als je alleen je woonkamer schoon probeert te houden, terwijl je keuken een bende is, zal je woonkamer ook niet goed schoon blijven.

Huisdieren

Heb je huisdieren die ook in je woonkamer mogen lopen? Dan is het handig om dagelijks te stofzuigen. Huisdieren laten namelijk veel haar en vuil achter, waardoor je woonkamer er na één dag niet poetsen uit kan zien als een ware vuilnisbelt. Het schoonmaken en schoonhouden van je bank is ook niet makkelijk wanneer je huisdieren hebt. Laat je hond of kat daarom ook niet op de bank komen. Het is heel makkelijk om een mandje, waar je hond of kat lekker op kan slapen, op een speciaal plekje in de kamer te leggen. Zo is je huisdier wel altijd bij jullie in de buurt, maar ben je niet constant bezig met het schoonhouden van je meubels.