Er zijn veel zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek, het gaat immers om een flinke som geld dus je wilt er zeker van zijn dat je dit goed aanpakt. Er zullen altijd aanbieders bijzijn die allerlei trucs uithalen om de hypotheken er zo goedkoop mogelijk uit te laten zien, terwijl dit in de werkelijk vaak totaal niet aan de orde is. Een makelaar uit Roosendaal geeft een aantal tips.

Laat je goed informeren en bereid je voor

Zeker als je als starter je eerste huis wilt kopen zul je nog niet de financiële mogelijkheden hebben om zonder een hypotheek het huis te kopen, hiervoor wordt het altijd aangeraden om je te laten adviseren door een erkend adviseur met uitstekende reviews. De adviseur moet verder over de benodigde papieren, kennis en ervaring beschikken om een goed advies te kunnen geven. Verder is het ook belangrijk om zelf zo’n gesprek zo goed mogelijk voor te bereiden, een hypotheek is nou eenmaal best ingewikkeld. 

Vergelijk de rente en kies de periode

Iedere hypotheek aanbieder hanteert andere voorwaarden, hierdoor bestaat een offerte niet alleen maar uit de hypotheekrente en aflossing van de hypotheek. Voordat je iets afsluit is het altijd goed om de voorwaarden van verschillende aanbieders te bestuderen en vergelijken. Laat de adviseur uitrekenen welke maandlasten je met de verschillende rentevaste periodes hebt, hierdoor kan je daar uiteindelijk de keuze in maken en dan weet je ook gelijk waar je die komende jaren aan toe bent.

Laat de aankoop begeleiden door de adviseur

Als je op een gegeven moment op het punt bent gekomen dat je actie wilt ondernemen, dan kan je er ook voor kiezen om de adviseur die je eerder geholpen heeft in te schakelen voor het hele aankoopproces. Die mensen weten precies waar ze op moeten letten, vaak kan het wel duizenden euro’s schelen. Een adviseur zal er bijna altijd op aandringen om ontbindende voorwaarden op te nemen, het kan nou eenmaal zo zijn dat het uiteindelijk toch niet mogelijk is om de financiering rond te krijgen, dan wil je natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om zonder een boete te krijgen af te kunnen zien van de aankoop. 

Wat kan je als starter extra doen?

Je kan als starter altijd kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie, daar zijn er namelijk verschillende van. Een adviseur kan voor jou uitzoeken of je hiervoor in aanmerking komt. Je kan door een subsidie heel veel geld besparen op je hypotheek.