Overweeg jij een nieuwe vloer aan te schaffen en wil jij je graag zo goed mogelijk inlezen in de verschillende mogelijkheden? Dan is het aangeraden om je ook eens goed in te lezen in de mogelijkheden rondom PVC vloeren, te beginnen met de vraag; Wat is een pvc vloer nu eigenlijk precies? Wij gingen voor je op onderzoek uit en vatten dit voor je samen in dit artikel.

PVC vloeren; de trend van het moment

PVC is een soort kunststof. In principe zijn PVC vloeren dus kunststofvloeren met alle voordelen die hierbij komen kijken. PVC komt in twee verschillende vormen, namelijk plak PVC en klik PVC. Plak PVC is een vorm waarbij de PVC stroken worden verlijmd aan de ondergrond. Klik PVC is een soort vloer die, net zoals bijvoorbeeld met laminaat, in elkaar wordt geklikt. Om deze reden is laatstgenoemde over het algemeen gemakkelijker te leggen. PVC vloeren zijn enorm gemakkelijk in onderhoud en zijn dus simpel schoon te houden. Daarnaast zijn de meeste PVC vloeren voorzien van een sterke slijtlaag waardoor deze bijna net zo krasbestendig zijn als veel laminaatsoorten (van hoge kwaliteit). Daarnaast zijn PVC vloeren niet in alle gevallen duurder dan laminaat. Er zijn dus, in tegenstelling tot wat men denkt, wel degelijk relatief goedkope PVC vloeren beschikbaar in de markt.

PVC in combinatie met vloerverwarming

Een van de grote voordelen van een PVC vloer? Dat is dat dit soort vloeren ideaal te combineren is met een vloerverwarming. Uiteraard is bijvoorbeeld ook een laminaat vloer hiermee te combineren, maar laminaat laat de warmte over het algemeen minder goed door waardoor jij meer moet stoken om het warmer te krijgen in huis. Daarnaast voelt een PVC vloer over het algemeen wat zachter aan de voeten. Wel zo fijn!

PVC vloer kopen bij de specialist

Ben jij overtuigd en wil jij een PVC vloer aan gaan schaffen? Dan is het zaak hier een goede partij voor te vinden. Eén van deze geschikte partijen die wij hiervoor graag voordragen is

SOLZA. SOLZA is specialist als het gaat om binnenvloeren en bieden een assortiment aan met daarin onder andere plak PVC vloeren en klik PVC vloeren. Voor ieder wat wils dus!