Ontdek hoe je de ideale poort voor jouw garage kiest!

De garagedeur is de laatste jaren sterk geëvolueerd en vandaag zijn er veel modellen. Met of zonder motor, materialen en sluitsysteem zijn criteria waarmee rekening moet worden gehouden. Naast de behoefte aan veiligheid en privacy van jouw gezin, kan een investering in een mooie poort een harmonieuzer aanzicht garanderen en een goede indruk geven aan de bezoekers.

Wanneer het tijd is om een poortmodel te kiezen, is het noodzakelijk om, naast het gewenste veiligheidsniveau, ook het type opening, de bouwstijl, de gewenste onderhoudsgraad en de beschikbare ruimte te analyseren. Maar met zo vele opties van garagedeur modellen, hoe om te kiezen welke deur te installeren thuis? Om je te helpen kiezen, presenteren wij enkele tips en garagedeuren modellen voor je om uzelf te inspireren. Bekijk ze!

Kant-en-klaar model vs. maatwerk

Over het algemeen hebben kant-en-klare modellen een lagere kostprijs en omdat zij klaar zijn voor levering, hoeft de klant niet te wachten op het productieproces van de poort. Anderzijds kunnen de op maat gemaakte modellen worden aangepast aan verschillende stijlen en afmetingen en kunnen zij worden gemaakt op de manier die de koper verkiest.

Afmetingen van de poort

De eerste zorg moet uitgaan naar de afmetingen van het hek. Het is noodzakelijk om het type voertuig van de woning te analyseren, zodat er geen problemen zijn nadat de poort is geïnstalleerd, het ideaal is dat het ten minste 1,5 m breder is dan de auto, zodat de bestuurder gemakkelijk kan parkeren.

De hoogte is een andere belangrijke overweging. Het is belangrijk om na te gaan hoe hoog de poort moet zijn om de nodige veiligheid voor de woning te bieden. Voor garagedeur modellen wordt een minimumhoogte van 2,4 m aanbevolen. Vergeet niet dat hoe hoger het hek is, hoe zwaarder het zal zijn en hoe meer kracht nodig is om het te openen en te sluiten.

Automatische poort

Zeer gebruikt in garages voor het gemak van de bestuurder, die niet uit het voertuig hoeft te stappen om de poort te openen en te sluiten. De automatische modellen brengen ook meer veiligheid, vooral als ze worden gebruikt op momenten met weinig beweging van mensen op straat.

Dit model van poort vereist onderhoud om de zes maanden om een goede werking te waarborgen, is het belangrijk dat bij alle onderhoud smeermiddel in de lagers wordt toegepast. Als je de veiligheid van jouw gezin wilt garanderen met een veelzijdig en functioneel element, vindt je bij EDB Bakx Rucphen de beste modellen op de markt. Het is een kijkje waard!