De zomer is een heerlijk seizoen waarin de mogelijkheden met kleding eindeloos zijn! De vele mogelijkheden zorgen er soms ook voor dat het lastig kan zijn om leuke looks samen te stellen. In de zomer moet je op alles voorbereid zijn. Bij een website zoals www.thestorewoerden.nl kun je genoeg zomerse looks vinden en daarnaast zijn er heel veel andere bronnen van inspiratie voor jouw volgende outfit. Benieuwd naar hoe jij een zomerse look kunt samenstellen? Hier vind je tips.

1: Met een jumpsuit zit je altijd goed

Een van de kledingstukken die bij iedereen in de kast zou moeten hangen is de jump suit. Een mooie jumpsuit is verkrijgbaar in heel veel soorten, patronen en maten. De playsuit is een speelse jumpsuit met korte broekspijpen met korte mouwtjes aan de bovenkant. Dit is de ideale look voor een zomerse dag! Je kunt ook kiezen voor een mooie jumpsuit met lange broekspijpen. Dit kledingstuk is verkrijgbaar in heel veel soorten stoffen, waardoor je altijd iets kunt vinden dat aan jouw wensen voldoet. Heb jij al een jumpsuit in de kast hangen?

2: De zomerse jurk moet in je kast hangen

Met een leuke jurk weet je zeker dat je een goede zomerse look samenstelt. De jurk oogt an nature al vrolijk en zomers, en helemaal als dit gepaard gaat met een mooie print. Het grote voordeel van een jurk is dat je hiermee alle kanten op kunt. Je kunt het stijlen met leuke sneakers of juist een mooie hak of sandaal. Daarnaast is het leuk om op de jurk nog een spijkerjas te dragen, ideaal wanneer de temperaturen nog wat naar beneden gaan in de avonduren.

3: Vermijd strakke kleding

Een handige tip voor de zomer: vermijd strakke kleding. Soms is strakke kleding mooier, maar dit is niet altijd even comfortabel, vooral als er sprake is van hoge temperaturen. Kies dan ook voor loszittende kleding zoals losse shirts, jurken, wijde rokken en korte broeken.

Let er ook op dat je kiest voor ademende stoffen zoals linnen of katoen: dit zijn perfecte stoffen voor de zomer.

4: Ga op zoek naar zomerse prints

In de zomer wordt kleding wat opvallender en gaan we voor de leuke prints. En of je nu kiest voor een rok, een jurk of een jumpsuit: het is zeker een aanrader om voor een opvallende print te kiezen. Wat dacht je van bloemen en andere kleurrijke prints? Hiermee val je meteen op en krijg je zelf ook de zomer in je bol! Hoewel veel mensen in de zomer voor lichte kleuren kiezen, is het juist leuk om felle kleuren te dragen!

5: Maak je outfit af met een accessoire

Bij een zomerse outfit mag een leuke accessoire niet ontbreken. Denk aan een leuke hoed, een grote zonnebril of een subtiel tasje om jouw outfit helemaal af te maken. Let er wel op dat je niet teveel accessoires gebruikt, vooral als je outfit zelf al vrij druk is. Op deze manier kan het ook iets te druk worden.