In tijden van corona wil je nog wel veilig je contactlenzen kunnen dragen. Dat kan natuurlijk ook, alleen is het wel belangrijk om extra goed op de hygiëne te letten. Wil je daar meer over weten? Lees dan dit artikel.

Natuurlijk is hygiëne altijd belangrijk, maar nu met het coronavirus in Nederland zul je daar nog extra op moeten letten, vooral ogen zijn gevoelig en dus is dat bij contactlenzen ook van groot belang. Iets wat je zeker niet wilt is dat de het virus via je handen in je ogen terecht komt. 

Om te zorgen dat de lenzen op een hygiënische manier gedragen kunnen worden raden wij dit aan:

  • extra hygiëne maatregelen nemen
  • Irritatie voorkomen
  • Thuisbezorgen

Wat zijn de extra hygiëne maatregelen die je helpen bij het veilig dragen van contactlenzen?

Door deze volgende hygiënemaatregelen voorkom je besmetting van het coronavirus via je ogen. Het advies is:

  • Zorg ervoor dat jij de enige persoon bent die je contactlenzen en alle bijbehorende benodigdheden aanraakt. 
  •  Is de vloeistof op, laat dan nieuwe thuis bezorgen. Heb je het thuis ontvangen, maak het dan nog grondig schoon met alcohol of zeep.
  • Zeep eerst je voor 20 seconden je handen in voordat je de lenzen in- of uit doet. Doe dat minimaal 20 seconden, want dat is de tijd die het zeep nodig heeft om de corona af te breken. 
  • Houd de lenzen schoon. Meer informatie vind je op de bijsluiter.
  • Probeer nooit in je ogen te wrijven, Want het coronavirus kan bacteriën overbrengen die kunnen zorgen voor oogontsteking. 

Voorkom irritatie 

In deze tijd is contactlenscontrole niet mogelijk, om toch goed voor je ogen te zorgen, zul je zelf extra goed moeten opletten op de tekenen van ontsteking. Ook doe je er goed aan om de lenzen minder lang te dragen dan normaal, want dan voorkom je ook eerder irritatie. 

Met thuisbezorging blijven risico’s beperkt

Het beste is natuurlijk om de contactlenzen van B-Optics te laten thuisbezorgen. Deze optie is nu eenmaal het veiligst, omdat je hiervoor niet naar buiten hoeft. Zijn de contactlenzen bezorgd, maak ze dan eerst grondig schoon voor gebruik.