Er zijn wat fabels over matrassen die de meeste mensen voor waarheid aannemen. Een matras is niet de meest goedkope aankoop die je doet en daarom zou het zonde zijn om onnodig een nieuw matras aan te schaffen. Wij vertellen je in het artikel wat de meest voorkomende fabels over matrassen zijn. Lees dus verder als je nieuwsgierig bent. 

Hoe duurder hoe beter

Veel mensen denken dat een duur matras ook altijd een goed matras is. Niets is minder waar. Slapen in namelijk iets persoonlijks. De ene persoon slaapt op de rug en de ander op de zij. De ene persoon is heel klein en licht, terwijl de andere persoon langer en zwaarder is. Er zijn allerlei verschillende variabelen die bepalen of een matras goed bij je past. Baseer je keuze daarom nooit op basis van de prijs, maar laat je deskundig adviseren door de medewerkers van Una Matras

Je kunt kuilvorming in het matras niet voorkomen

Een van de meest voorkomende klachten bij oudere matrassen is kuilvorming. Dit ontstaat wanneer er gedurende langere tijd druk wordt uitgeoefend op een bepaald deel van het matras. Dit heeft als gevolg dat zowel de schuimlaag als de pocketveren slijten, wat resulteert in een kuil. Je kunt deze kuilvorming wel voorkomen. Draai een keer je matras en zorg voor een sterke bedbodem. Zo voorkom je snelle kuilvorming in het matras. 

Na tien jaar is het matras aan vervanging toe door te weinig ondersteuning

De meerderheid van de mensen denkt dat het matras na ongeveer tien jaar aan vervanging toe is omdat de ondersteuning van het matras dan niet meer goed is. Dit is alleen niet waar. Het matras is na tien jaar aan vervanging toe omdat het matras dan niet meer hygiënisch is. Door al het vocht dat je verliest, wordt het matras steeds minder hygiënisch. Was daarom altijd goed de tijk van je matras en zorg dat het matras elke dag goed kan luchten. Hierdoor kun je de levensduur van het matras verlengen.  

Traagschuim is het beste materiaal voor een matras

Een van de laatste toevoegingen op de matrassenmarkt is traagschuim. Door de hype rondom dit materiaal denken mensen dat traagschuim het beste materiaal is voor een matras. Bij een matras is het alleen zo dat ‘het beste materiaal’ niet bestaat. Bij iedere lichaamsbouw past een ander materiaal. Traagschuim heeft andere kenmerken dan bijvoorbeeld koudschuim. Geen van deze is per definitie beter of slechter. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen.