We zien het erg vaak om ons heen gebeuren dat mensen een haarimplantatie ondergaan. Het wordt zelfs veel gedaan in het buitenland. Iedereen wil tegenwoordig weer een mooie bos haren hebben en geen kale plekken meer. Maar waarom is een haarimplantatie zo populair en waar moet je aan denken wanneer je dit gaat doen?

Waarom is een haartransplantatie zo populair?

Tegenwoordig is een haarimplantatie erg populair. Je kan het bijna overal wel laten doen en wie wil er nou niet weer een volle bos met haren? Veel mannen krijgen wanneer ze ouder worden kale plekken daar is lang niet iedereen blij mee. We zien dan ook dat veel mannen een haartransplantatie ondergaan om zo hun inhammen of kale plekken op het hoofd weer op te vullen. We zien dit ook veel gebeuren bij bekende mensen en daardoor worden andere mensen natuurlijk weer op ideeën gebracht. Informeer naar de mogelijkheden van haarimplantaten bij Visus Haarkliniek.

Waar moet je aan denken bij een haartransplantatie?

Wanneer je een haartransplantatie ondergaat worden de haarzakjes die achter op het hoofd zitten naar het gebied geplaatst waar je graag weer haar wilt. De haarzakjes die er worden uitgehaald vallen niet uit, omdat deze het hormoon niet hebben. De haren die dus worden geplaatst in het gebied vallen dus nooit uit.

Zoals je al hebt kunnen lezen wordt een deel van het eigen haar weggehaald en geplaatst op het gebied waar je dat wil. Dit wordt gedaan onder een plaatselijke verdoving. De verdoving wordt toegediend door middel van een injectie. Wanneer je een haartransplantatie ondergaat, kan dit wel tot 4 uur duren.

Redenen voor haartransplantatie

Wanneer je niet tevreden bent met de kale plekken op je hoofd kan je overwegen om een haartransplantatie te ondergaan. Maar welke redenen zijn er om dit te doen?

De eerste reden is dat de methode erg goed werkt en veilig is. Je krijg een plaatselijke verdoving en het laat bijna geen littekens achter. Dit is al een heel groot verschil wanneer je kijkt met een paar jaar geleden. Er is dus erg veel vooruitgang geboekt.

Tegenwoordig is er veel meer kennis omtrent haarimplantatie. De specialisten verdiepen zich er steeds meer in, er komen steeds meer mensen langs en het gebeurt steeds vaker. Dit zorgt ervoor dat ze elke keer weer opnieuw leren en hun kennis verbreden.