Epoxy tafels; je ziet ze steeds vaker terugkomen in menig interieur. Zowel zakelijk als particulier komt de tafel vaak voor en dat is zeker niet zonder reden. Een tafel van epoxy is namelijk niet alleen heel erg mooi, het heeft ook een hoop voordelen. In dit artikel vertellen we je hier uitgebreid over.

Het is mooi

Het eerste voordeel van een epoxy tafel is misschien nogal voor de hand liggend, een epoxy tafel is namelijk gewoon heel erg mooi. Epoxy is een harde glanslaag die over de tafel heen gaat en dit zorgt voor een mooi, effect dat extra diepte in de tafel brengt. Het leuke is dat je ook verschillende kleuren aan de tafel toe kunt voegen, waardoor je een schitterende, flitsende tafel kunt creëren. 

Het hout blijft mooi

Wanneer je voor een epoxy tafel van Epoxy Studio kiest, zorg je er onder andere voor dat de onderlaag van de tafel (meestal hout) erg mooi blijft. Er komt dankzij de epoxy namelijk geen vuil of andere troep op de tafel terecht, waardoor er geen vlekken ontstaan en het hout niet verkleurd. De epoxy zorgt daarnaast voor een mooi glad oppervlak dat makkelijk schoon te maken is. Hier komen geen vlekken in en het materiaal is gemakkelijk met een doekje af te doen.

Het is makkelijk te herstellen

Ook wanneer je kleine kinderen hebt, of als je zelf per ongeluk een kleine beschadiging hebt gemaakt op de tafel, is er geen reden tot paniek. De epoxy is namelijk heel gemakkelijk te herstellen met een dun laagje extra epoxy, waardoor er niets meer van de beschadiging te zien zal zijn. Ook het extra laagje epoxy zie je niet meer, waardoor alles weer een mooi geheel wordt.

Veel mogelijkheden

Als je een epoxy tafel laat maken, heb je enorm veel mogelijkheden. Natuurlijk kan de ondergrond van alles zijn. Vaak wordt voor hout gekozen, maar verder zijn alle materialen mogelijk. Verder kun je de epoxy kleuren, of er iets in laten gieten, zoals je favoriete modelboot. 

Als laatste kun je ook nog kiezen voor een bepaalde afwerking van de epoxy. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor hoogglans, zijdeglans of matglans, waardoor je altijd de mooiste epoxy tafel voor jouw interieur zult krijgen.