Uitzendbureaus zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij, ze vormen voor veel mensen de brug tussen hen en een potentiële werkgever en zijn daardoor ook erg belangrijk. Uitzendbureaus hebben een grote verzameling aan contacten en vacatures, waardoor ze voor iedereen wel een geschikte match kunnen vinden, voor zowel werkgevers als werkzoekende kunnen ze dus heel belangrijk zijn. Hoewel het minder is dan voorheen, hebben veel mensen nog steeds een aantal vooroordelen over uitzendbureaus. Welke vooroordelen zijn dit nou precies?

Het salaris via een uitzendbureau is lager

Als medewerker die via een uitzendbureau aan een baan is gekomen, zal je evenveel betaald krijgen als de vaste medewerkers binnen het bedrijf. Het is dus een veelvoorkomende misvatting dat je minder betaald krijgt, het is zelfs wettelijk bepaald dat dit niet zo mag zijn. Vanaf je eerste werkdag zal ook de inlenersbeloning van toepassing zal gaan. Hierbij moet het uitzendbureau nagaan welke cao en eventueel beloningssysteem zij hanteren binnen hun bedrijf. Zo moet niet alleen het salaris hetzelfde zijn, maak ook zaken zoals een reiskostenvergoeding. 

Een uitzendbureau heeft alleen maar vacatures voor lager opgeleiden

Dit is ook iets wat veel mensen denken, hoewel het de laatste jaren wel minder geworden is. Het is natuurlijk niet zo dat uitzendbureaus alleen maar vacatures heeft voor mensen met een MBO-diploma of lager, tegenwoordig zorgen uitzendbureaus er ook voor dat mensen met een hogere opleiding aan een goede en relevante baan kunnen komen. Het is wel zo dat opdrachtgevers die via een uitzendbureau aan werknemers proberen te komen, vaak op zoek zijn naar magazijn- en productiemedewerkers. Dit zorgt er misschien wel voor dat veel mensen deze vooroordeel hebben. 

De kans op een baan wordt niet groter middels een uitzendbureau 

Vaak is dit afhankelijk van het bedrijf en wat ze precies zoeken, maar het kan zeker zo zijn dat een medewerker dat via een uitzendbureau solliciteert eerder zal worden gekozen dan andere. Het uitzendbureau zal waarschijnlijk al een relatie met het desbetreffende bedrijf hebben, en weten vaak precies wat ze precies zoeken. Hierdoor kunnen ze al snel met heel geschikte kandidaten komen. Een voordeel is dat uitzendbureaus vaak in een bepaald gebied werken, overal zit er wel een uitzendbureau in de buurt. Of je nou naar vacatures in Bergen op Zoom of in Enschede zoekt, het is altijd wel mogelijk.