Je wilt een kantoorprinter kopen. Zoek je echter online op ‘kantoorprinter kopen’ dan wordt je overspoeld met kantoorprinters waar je uit kunt kiezen. Om dit aankooptraject iets makkelijker te maken voor je, hebben we dit artikel geschreven. We kijken hierbij specifiek naar het verschil tussen een ‘gewone’ kantoorprinter en een refurbished printer. Zo kun jij makkelijk een keus maken voor jouw bedrijfsprinter.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ en een refurbished printer?

Een printer is een printer toch? Nou, niet helemaal. Er zit namelijk wel degelijk verschil tussen een ‘gewone’ en een refurbished printer. Een ‘gewone’ nieuwe printer bestel je online of in de winkel en komt gloednieuw uit de doos. Een refurbished printer is een tweedehands printer, maar wel eentje die volledig is nagekeken door een specialist. Zijn er onderdelen kapot, dan worden deze direct vervangen zodat de printer weer als nieuw functioneert. Wil je dus een kantoorprinter kopen? Dan is een refurbished model om verschillende redenenen een goede optie. 

Een groot voordeel van een refurbished kantoor kantoorprinter is de aanschafwaarde. Deze ligt vele malen lager dan die van een nieuwe printer, terwijl de printer an sich net zo goed functioneert. Je kunt ook voor nog meer refurbished apparaten kiezen op kantoor. Bijvoorbeeld een telefoon, of een computer. Niet voor niets heeft elk refurbished apparaat een keurmerk waardoor je heel gemakkelijk de staat van een apparaat kunt controleren. Dit is tevens een ander belangrijk voordeel van refurbished apparaten: ze zijn altijd gecontroleerd door een specialist en u heeft standaard garantie op iedere apparaat. Wilt u de garantietermijn verlengen, dan kunt u een verlenging bijkopen. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een refurbished printer?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel er geprint wordt op kantoor. Er zijn bepaalde sectoren waarin veel geprint wordt, terwijl bedrijven die vooral online opereren een stuk minder zullen printen. Hierop kun je het type printer afstemmen. Het is ook belangrijk of documenten vooral voor interne of externe doeleinden worden geprint. Gaan de printjes vaak naar klanten? Dan is het handig om een kleurenprinter die dubbelzijdig kan printen aan te schaffen. Hierdoor kunnen documenten netjes en overzichtelijk aangeleverd worden. Gaat het echter voornamelijk om interne documenten die geprint worden? Dan volstaat een zwart-wit printer vaak al.

Welke functionaliteiten zijn belangrijk voor mijn kantoorprinter?

Het is ook goed om te kijken of er nog meer functionaliteiten nodig zijn voor de kantoorprinter. Worden er bijvoorbeeld ook documenten gescand of gekopieerd, dan kan een multifunctionele printer uitkomst bieden. 

Checklist voor de aanschaf van een bedrijfsprinter 

Kunt u antwoord geven op de volgende vragen, dan kunt u beslissen welke printer handig is voor uw bedrijf.

  • Hoe hoog mag de aanschafwaarde voor de printer maximaal zijn?
  • Wil ik een lagere aanschafwaarde door te kiezen voor een refurbished printer?
  • Waarvoor wordt de printer het meeste gebruikt? (intern/extern gebruik, scannen, kopiëren etc.) 
  • Hoe lang wil ik garantie op mijn (refurbished) printer?

Hierdoor kunt u een weloverwogen beslissing maken voor een bedrijfsprinter.