Ben je het zat om maandelijks relatief veel geld aan energie uit te moeten geven? Dan is de zomer een ideale periode voor je. In de zomer heb je immers de kachel minder vaak nodig, waardoor je op gas en energie het nodige kunt besparen. 

Daar blijft het niet bij. Nee, in de zomer heb je nóg meer mogelijkheden om flink wat geld te besparen. Geld te besparen op jouw energiecontract; van dat bespaarde geld kun je vervolgens weer leuke dingen doen. 

Tip 1: kies sowieso een passend energiecontract uit

Allereerst is het van belang dat je een passend energiecontract uitkiest. Oftewel; een energiecontract waar jij je goed bij voelt. Zo kun je bijvoorbeeld specifiek voor groene stroom kiezen. Ook kun je kiezen voor een energieleverancier met een leuk welkomstcadeau, zoals bij Energiedirect.nl het geval is. Door een passend energiecontract uit te kiezen, betaal je in de basis al een reëel bedrag voor de energie.

Tip 2: laat lampen zoveel mogelijk uit

Aangezien het in de zomer lang licht blijft, is het advies om de lampen zoveel mogelijk uit te laten. Alleen als je de lampen ’s avonds laat écht nodig hebt, kun je ze aanhouden. Door de lampen verder zoveel mogelijk uit te houden, weet je het verbruik al behoorlijk te verminderen! 

Tip 3: laat de kachel volledig uit

In de afgelopen zomers is het in ons land behoorlijk warm. We hebben zelfs met heuse hittegolven te maken, waardoor we een kachel eigenlijk niet meer nodig hebben. Het advies is dan ook om tijdens de gehele zomer de kachel uit te laten staan. Pas als het in het najaar weer wat kouder begint te worden, kun je de kachel weer aanzetten. Tot die tijd kun je het prima zonder kachel doen!

Tip 4: hang de was buiten op

Heb je een wasje gedraaid en wil je dit laten drogen? In de zomer kun je dit het beste buiten laten drogen. Door dit buiten te laten drogen, hoef je de droger niet aan te zetten. Ook daarmee weet je de nodige energie tijdens de zomermaanden te besparen!
Tot slot: durf echt een goede vergelijking te maken tussen de verschillende energieleverancier. Compare energy is eigenlijk nog nooit zó belangrijk geweest!