Wanneer je op technisch vlak een handige Harry bent, zijn er verschillende taken die je zelf kunt uitvoeren aan je auto. Aangezien de huidige kosten die een garage vandaag de dag vraagt, spaar je heel wat geld uit als je zelf het onderhoud van je vierwieler (deels) doet. Ook op gebied van onderdelen zal het prijskaartje een heel stuk lager liggen. Een klus klaren zoals de BMW velgen van MW wheels vervangen, vraagt niet zoveel technische achtergrondkennis.

Welke reparaties zelf uitvoeren en welke niet

Hoogstwaarschijnlijk weet je wel of je voldoende zelfkennis hebt om een bepaalde herstelling aan je auto uit te voeren of niet. Een goede raad: vermijd de meer complexe reparaties zoals de vervanging van een distributieriem. Van de andere kant mag het verversen van motorolie, de remmen controleren of de vervanging van een oliefilter nauwelijks problemen opleveren. Net als het controleren van schijfremmen is een klus die weinig kennis vereist.

Vloeistoffen controleren

In elke wagen zijn verschillende vloeistoffen aanwezig. Denk maar op de eerste plaats aan de remvloeistof, de ruitensproeier of de koelvloeistof. De aanwezigheid van de vloeistoffen moeten geregeld worden nagegaan. Ook tijdens de wintermaanden moeten specifieke checks plaatsvinden bij het auto onderhoud. Vooral de accu eist dan de nodige aandacht op en voorkomt een platte batterij bij vrieskou.

Onderschat het bandenonderhoud niet

Een belangrijk onderdeel van het auto onderhoud dat wordt onderschat zijn de banden. Controleer regelmatig de bandenspanning zoals de BMW velgen van MW Wheels. Een te lage spanning van de banden veroorzaakt in vele gevallen een klapband. Daarnaast mag je het diepteprofiel niet uit het oog verliezen. Als het profiel lager ligt dan 3 millimeter, ben je minder veilig bij eventuele aquaplaning op de weg.

Hou de verlichting in de gaten

Een verkeerde verlichting leidt tot onveilige situaties. Wanneer één van de lichten als klap op de vuurpijl ook nog defect is, zijn boetes de hoge prijs die je betaalt. Praktisch alle wagens zijn zo gemaakt dat je op een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier zelf de lampen kunt vervangen. De meeste koplampen zijn voorzien van een dop of klep. Andere auto’s beschikken over demonteerbare achterlichten zodat je makkelijk aan het licht kan. Voor alle zekerheid kan je het instructieboekje raadplegen.