Elk bedrijf heeft natuurlijk altijd wel wat kleine (soms grote) problemen als het gaat om geld. Dan is er weer een grote schuld voor het niet betalen van de huur. Dan moet dit weer vervangen worden wat veel geld kost. En natuurlijk alle salarissen van werknemers. Maar hoe kun je nou beter met geld omgaan als bedrijf? Daar kom je achter na het lezen van dit artikel.

Stel herinneringen in voor het betalen van facturen

Natuurlijk heb je als bedrijf facturen die je zelf moet betalen als je iets hebt gekocht. Het verschilt per bedrijf ook of je het meteen moet betalen, eerst een klein deel en dan per maand weer iets. Of je hebt afgesproken dat je het betaald wanneer je weer geld hebt. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het beste meteen een herinnering instellen zodat je het niet vergeet. Dit kan ook weer juridische zaken voorkomen. Zo heb je alles op tijd betaald en heb je geen gezeur met de verkopers.

Stuur herinneringen voor debiteuren

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je geld ontvangt van mensen. In de economie worden dit ‘debiteuren’ genoemd. Stuur als je nog een betaling moet krijgen van iemand eens per maand of eens in de twee, drie weken een mailtje dat de betaling nog niet volledig is afgerond. Het kan namelijk zijn dat jij dat geld nodig hebt om zijn bestelling te voltooien. Vaak hebben debiteuren zichzelf hier ook nog mee.

Zet alle uitgaven en inkomsten bij elkaar

Het is ook verstandig om al je uitgaven en inkomsten bij elkaar te zetten zodat je goed overzicht hebt wat je eventuele winst of verlies is van die maand of dat jaar. Ook is dit voor de verzekering en Belastingdienst makkelijker om te bepalen of je alles wel volgens de regels hebt gedaan.

Geef niet zomaar onnodig geld uit

Misschien wel een de simpelste manier om beter met geld om te gaan is geen onnodig geld uitgeven. Het is logisch dat je de meest moderne technische snufjes wilt hebben voor je bedrijf. Maar dit kan handen vol geld kosten. Veel bedrijven nemen dan ook een financieel adviseur die hen de beste adviezen kan geven als het gaat om de geldzaken. Elce administraties is een financieel adviseur in Etten-Leur die jouw als bedrijf het beste advies geeft.