Hoeveel jaar geleden heb je jouw huidige autoverzekering afgesloten? De kans is behoorlijk groot dat er sinds dat moment het nodige veranderd is. Zo is bijvoorbeeld jouw auto minder waard geworden, waardoor je mogelijk voor één van de andere autoverzekeringen kunt kiezen.

Maar, is dat überhaupt mogelijk? Kun je gewoon de dekking van jouw autoverzekering aanpassen? We kunnen direct met de deur in huis vallen: ja, dat is inderdaad mogelijk. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is per verzekeringsmaatschappij verschillend.

Doe navraag

Ben jij van plan om een andere dekking te selecteren? Doe dan eerst goed navraag bij jouw huidige verzekeringsmaatschappij. Wat heeft dit voor gevolgen voor de premie van de autoverzekering? En kan de verzekeringsmaatschappij mogelijk een leuke korting aanbieden, indien je besluit om bij hen te blijven? Durf dit gewoon eens te vragen. Nee heb je en ja kun je krijgen!

Zet jouw situatie goed op een rijtje

Is het sowieso verstandig om over te stappen naar een andere dekking? Dat is ook één van de vragen waar je goed over na moet denken. Kijk hiervoor goed naar jouw auto, maar ook naar jouw persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen vinden het simpelweg prettig om een iets uitgebreidere autoverzekering af te sluiten. Probeer daarom duidelijk voor jezelf te bepalen wáár je naar op zoek bent.

Vind je dit lastig? Dan kun je ook eens navraag doen bij een specialist. Je kunt het uiteraard ook eens met vrienden of familie bespreken. Mogelijk voorzien zij jou van nieuwe inzichten. 

Vergelijken maar!

Heb je navraag bij jouw verzekeringsmaatschappij gedaan? Dan weet je wat de nieuwe premie ongeveer gaat worden. Op basis daarvan kun je zelf autoverzekeringen berekenen. Dit doe je via het internet gemakkelijk, waarbij je direct een vergelijk tussen de verschillende dekkingen kunt maken.

Bijkomend voordeel: bij een online vergelijker vind je de verzekeringen van alle mogelijke verzekeringsmaatschappijen. Je kunt hierdoor ook kijken naar maatschappijen waar je tot op heden nooit van gehoord hebt. Mogelijk kun je op die manier het nodige geld besparen. Want, geld besparen door voor een andere dekking te kiezen, is absoluut mogelijk.