Je kinderen zijn natuurlijk engeltjes. Tenminste, op de goede dagen. Elk kind heeft net als elke volwassene wel eens een slechte dag. Dat resulteert in vervelend gedrag. Graag helpen we je omgaan met dat vervelende gedrag. 

Doe even lekker gek achter hun rug om

Laat even al je woede en gevoelens los door even lekker gek te doen. Iedereen deed het vroeger ook, toen je moeder niet keek je tong uitsteken. Dit is hetzelfde principe alleen ben je nu een heel stuk ouder. Gooi het er allemaal uit. Palm je vuisten, steek je middelvinger op of steek je tong uit. Kinderachtig? Ja! maar dat maakt niet uit, je kind ziet het toch niet en het moet er toch echt uit.

Doe alsof het andermans kinderen zijn 

Als je dit nog nooit heb gedaan moet je het echt eens een keer proberen. Je kan natuurlijk niet schreeuwen naar de kinderen van je vriendin. Dat zou wel naar je eigen kinderen kunnen, dus doe lekker alsof het de kinderen van een ander zijn. Waarschuw ze en houd de gedachten dat je ze het huis uit wilt sleuren lekker voor jezelf. 

Neem zelf even een time-out

Natuurlijk zet je je kinderen wel eens in time out. Dat is ook wel eens nodig, maar dat kan ook heel goed voor jezelf zijn. Eventjes geen kinderen en even weer tot jezelf komen. Neem gerust wat minuutjes voor jezelf. Jij bent ook maar een mens. 

Ga niet facebooken

Social media is ongeveer het slechtste medium waar je mee bezig kan zijn op het moment van irritatie aan je kinderen. Op facebook, instagram of andere media zijn natuurlijk alle kinderen beter dan je eigen kinderen (dat is totaal niet zo maar zo lijkt het wel). Je gaat je dan hoogstwaarschijnlijk nog meer irriteren dan dat je al deed. Mocht je toch op social media gaan in tijden van irritatie. Onthoud dan dat alles wat je online ziet enorm oppervlakkig en onrealistisch is. De meeste mensen zetten namelijk alleen positieve dingen op social media.

Kijk wat andere mama’s doen

Op love2bemama kun je eens kijken en kijken wat andere mama’s doen. Er staan enorm veel eerlijke blogs en verhaaltjes op van veel mama’s die hoogstwaarschijnlijk hetzelfde meemaken als jij! Neem eens een kijkje.